Περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο ευρωπαϊκό...

Περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο ευρωπαϊκό σύστημα RescEu για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η παρουσίαση του RescEU θα γίνει από τον Επίτροπο Στυλιανίδη σε ημερίδα που θα γίνει στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη, Στέλιου Κούλογλου και του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη.

Η ημερίδα με θέμα “Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00-12:15. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.

Μετά την ημερίδα, ο Επίτροπος και οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα πολιτιστικά μνημεία της Κοιλάδας του Αχελώου και επίσκεψη σε μικρά έργα της περιοχής που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φορείς και οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής θα προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου στην πλατεία του χωριού Αυλάκι, με σκοπό να γνωρίσουν οι καλεσμένοι τοπικά προϊόντα και γεύσεις που με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.

NEWSLETTER