Ζήτημα ωρών είναι πλέον η έκδοση της υπουργικής απόφασης με τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Θα ακολουθήσει η κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο.  Το...

Ζήτημα ωρών είναι πλέον η έκδοση της υπουργικής απόφασης με τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Θα ακολουθήσει η κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο.  Το Σαββατοκύριακο η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έτρεχε δοκιμαστικά τεστ με τις νέες αντικειμενικές τιμές, προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές στον ετήσιο στόχο των εσόδων του ΕΝΦΙΑ. Στο μεταξύ καταγράφεται στην επικαιρότητα ότι έρχονται σημαντικές αυξήσεις σε πολλές περιοχές.

Από το βήμα της Βουλής, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018μ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις προβλέψεις για τον ΕΝΦΙΑ.

– «Θα σας εκπλήξουμε. Θα δείτε πως ούτε αυτά που λέτε για τον ΕΝΦΙΑ δεν θα σας βγουν και οι διαφορές θα είναι ελάχιστες. Ένα σημαντικό κομμάτι κόσμου θα έχει μειώσεις και ένα μικρό κομμάτι κόσμου μικρή αύξηση», είπε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι στις λαϊκές γειτονιές η διαφορά θα είναι σχεδόν μη μετρήσιμη.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι γίνεται λόγος  για αύξηση του φόρου 300 ευρώ στο Περιστέρι, όταν οι ιδιοκτήτες θα δουν 8 ευρώ επιβάρυνση το χρόνο.

NEWSLETTER