Από πλευράς ΑΔΜΗΕ υπήρξε επίσημη τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μάνου Μανουσάκη την Παρασκευή στο συνέδριο του Εconomist για το ανοιχτό θέμα της...

Από πλευράς ΑΔΜΗΕ υπήρξε επίσημη τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μάνου Μανουσάκη την Παρασκευή στο συνέδριο του Εconomist για το ανοιχτό θέμα της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής,  μέσω του αγωγού EUROASIA (διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αττικής).

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι:

-«Διερευνούμε όλες τις πιθανές συνέργειες ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, δεν αντιμετωπίζουμε φοβικά το ενδεχόμενο συμπράξεων, όμως σε κάθε περίπτωση ο ΑΔΜΗΕ θα είναι εκείνος που θα βρίσκεται στο τιμόνι του εμβληματικού αυτού έργου, του μεγαλύτερου στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα και αφού μεσολάβησε πρόταση του ΑΔΜΗΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε στη ΡΑΕ συνάντηση των εκπροσώπων  της εταιρίας EUROASIA Interconnector και του ΑΔΜΗΕ.

Στη σύσκεψη από την πλευρά της ΡΑΕ επισημάνθηκε ότι το έργο συνδέεται άρρηκτα με το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης. Έθεσε εξάλλου δεκαήμερη προθεσμία προς τις εταιρίες, ώστε εντός τρέχουσας εβδομάδας, (εννοείται (;) εάν αυτό γίνει εφικτό, με όρους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και των Ελλήνων πολιτών καταναλωτών ενέργειας), να υποβάλουν στην Αρχή συμφωνία, με την οποία θα επιλύονται τα θέματα αρμοδιοτήτων των δύο φορέων για την από κοινού υλοποίηση του έργου, τα θέματα χρηματοδότησης και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο για την υλοποίηση του έργου.

NEWSLETTER