Αλλο ένα προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με διαδικασίες εξπρές ικανοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε απόφαση με...

Αλλο ένα προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με διαδικασίες εξπρές ικανοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε απόφαση με την οποία μεταφέρονται πάνω από 10.000 ακίνητα του Δημοσίου στην ΕΕΣΥΠ, γνωστή ως υπερταμείο, και συγκεκριμένα στη θυγατρική της εταιρεία ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Τα ακίνητα υπολογίζονται σε πάνω από 500 εκατ. στρέμματα γης και 22 στρέμματα δομημένης επιφάνειας.

Η δέσμευση αυτή απέναντι στους πιστωτές είχε αναληφθεί από την ελληνική πλευρά από τον Μάιο του 2016, αλλά μόλις πριν από τρεις μέρες (18 Ιουνίου) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) πήρε την οριστική απόφαση και εξουσιοδότησε τον αρμόδιο υπουργό.

Ο κατάλογος των ακινήτων, φυσικά, περιλαμβάνει κυρίως ακίνητα προς εμπορική αξιοποίηση, ενώ εξαιρούνται αρχαιολογικοί χώροι, ακίνητα αιγιαλού, natura, αμιγείς δασικές εκτάσεις κ.λπ.