Στο πλαίσιο της σειράς των ενημερωτικών εκδηλώσεων-συζητήσεων που διοργανώνονται από την Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, με τίτλο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ», σας προσκαλούμε... «Προτάσεις για τα βουνά και τα δάση της Αττικής, της χερσαίας Ελλάδας και των νησιών»

Στο πλαίσιο της σειράς των ενημερωτικών εκδηλώσεων-συζητήσεων που διοργανώνονται από την Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, με τίτλο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ», σας προσκαλούμε στην ομιλία του Ρήγα Τσιακίρη, δασολόγου, με θέμα «Προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα βουνά και τα δάση της Αττικής, της χερσαίας Ελλάδας και των νησιών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 19:00 μμ, στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων (Πατησίων 128, Αθήνα, στον 5ο όροφο).

Το 25% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας αποτελείται από δάση, κατατάσσοντας την χώρα μας τέταρτη σε δασικό πλούτο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα ελληνικά δάση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της ελληνικής οικονομίας καθώς και στην ποιότητα της ζωής μας. Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτούνται νέες πολιτικές.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η συμβολή -από πλευράς Οικολόγων Πράσινων- στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, για την ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής για τα δάση (ΕΣΔ). Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Ρήγας Τσιακίρης θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες της ΕΣΔ (οικονομία του δάσους, κλιματική αλλαγή, προστασία και οικοσυστημικές λειτουργίες, απογραφή και παρακολούθηση, έρευνα και καινοτομία, διεθνείς πολιτικές και νομοθεσία, διακυβέρνηση δασικού τομέα κ.α.). Θα ακολουθήσει συζήτηση με στόχο την καταγραφή προτάσεων.

NEWSLETTER