Ο επικεφαλής στρατηγικής και ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), Δημήτρης Καρδοματέας, μιλώντας  στις εργασίες  του 11ου συνέδριου του Ινστιτούτου Ενέργειας για...

Ο επικεφαλής στρατηγικής και ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), Δημήτρης Καρδοματέας, μιλώντας  στις εργασίες  του 11ου συνέδριου του Ινστιτούτου Ενέργειας για την ΝΑ Ευρώπη (ΙΕΝΕ), στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που αφορούν διασυνδέσεις και αναβαθμίσεις δυναμικότητας, όπως στη διασύνδεση με τον αγωγό ΤΑΠ και στη λειτουργία του αναβαθμισμένου σταθμού Ρεβυθούσας, αλλά και στην συνεργασία με τον αντίστοιχο διαχειριστή της ΠΓΔΜ,, για την κατασκευή ενός διασυνδετήριου αγωγού μεταξύ των δύο κρατών, μέχρι το τέλος του 2022.

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στην ιδρυθείσα εταιρία χρηματιστηρίου ενέργειας στον τομέα του αερίου. «Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2019 θα υπάρχει ένα πλήρες hub αερίου στην Ελλάδα, αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, πολλοί πωλητές και πολλοί αγοραστές. Αυτό θα συμβεί το 2020 με την λειτουργία του αγωγού ΤΑΠ και την αναβαθμισμένη Ρεβυθούσα» είπε.