Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, στις 10 και 13 Ιουλίου 2018, το Hellenic Forum for Science, Technology... ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ: Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, στις 10 και 13 Ιουλίου 2018, το Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation.

«Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών, ο Δημόκριτος γίνεται σημείο συνάντησης για επιστήμονες από όλο τον κόσμο και το κέντρο ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών με τη Βιομηχανία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων(Exponential Technologies).

Ως γέφυρα με το 53ο Θερινό Σχολείο (2-13/7) και εισαγωγή στο Forum, o Δημόκριτος, φιλοξενεί ημερίδα για τη γνωριμία του κοινού με το Singularity Univeristy, για να συζητήσει την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το μέλλον των θέσεων εργασίας και τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος που θα ευδοκιμήσουν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο».

Τέσσερα διαφορετικά Workshops θα καλύψουν θέματα σχετικά με τις εκθετικές τεχνολογίες και τη διεπιστημονική έρευνα:  -NANOSAFETY:Management of nanomaterial risks on health, safety and environment   -The role of Researche-infrastructuresin the National Research Agenda   -Big Data forPrecision MedicineSymposium   -Green Mobility  – Alternative Fuels Την τελευταία μέρα, όπως ακόμη αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της διασύνδεσης των αποτελεσμάτων έρευνας με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλητές και να συμμετέχει σε εργαστήρια, από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, μέχρι τη χρηματοδότηση της ιδέας του.

Δύο μεγάλα funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του EquiFund, το METAVALLON  και το Big Pi, πρόκειται να ενημερώσουν για τα κριτήρια με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τεχνολογικές επενδύσεις Pre-Seed και Seed, αναζητώντας εταιρίες και ομάδες με εφαρμογές τεχνολογίας σε αρχικό και πιο ώριμο στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά, με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

Το Forum ολοκληρώνεται με την εκδήλωση Matchmaking σε συνεργασία με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης για επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη βιομηχανία, διερευνώντας κοινές επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.