Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν με ασφάλεια και εγκεκριμένη χρηματοδότηση τα έργα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’  Οίκον ΙΙ» για 13.502 δικαιούχους,... ΥΠΕΝ: Ξεκινούν τα έργα του «Εξοικονομώ κατ’  Οίκον ΙΙ» για τους πρώτους 13.502 δικαιούχους – Νέες υπαγωγές τις επόμενες ημέρες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν με ασφάλεια και εγκεκριμένη χρηματοδότηση τα έργα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’  Οίκον ΙΙ» για 13.502 δικαιούχους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ληθφούν νέες αποφάσεις, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των δικαιούχων, που υπολογίζονται σε πέρισσότερους από συνολικά 40.000.

Συγκεκριμένα σε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018 σημειώνεται ότι:

-«Την υπαγωγή των πρώτων 13.502 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’  Οίκον ΙΙ» ενέκρινε η αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα.

Με αυτό το δεδομένο οι δικαιούχοι μπορούν από αύριο το πρωί να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα έργα που προγραμματίζουν.

Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων για το συγκεκριμένο αριθμό υπαγωγών αντιστοιχεί σε 190,17 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 122,97 εκατ. ευρώ), που σημαίνει ότι ξεκινά να διοχετεύεται στην αγορά ένα σημαντικό ποσό για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαγωγών αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες υπαγωγές».