«Σήμερα υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης, που έχουν κριθεί σε ανώτατο δικαστικό βαθμό, που θα μπορούσαν να έχουν εκτελεστεί εδώ και τρεισήμισι χρόνια και...

«Σήμερα υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης, που έχουν κριθεί σε ανώτατο δικαστικό βαθμό, που θα μπορούσαν να έχουν εκτελεστεί εδώ και τρεισήμισι χρόνια και δεν εκτελούνται με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

«Υπάρχει μία προσπάθεια από την κυβέρνηση αποποίησης ή μερικής αποποίησης των ευθυνών, ενοχοποιώντας πολεοδομικές παραβάσεις, που έχουν συμβεί σε παρελθόντα χρόνο, όταν δεν κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας και άρα δε φέρει την ευθύνη, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική» είπε ο κ. Σκρέκας, διευκρινίζοντας πως «υπάρχουν δύο αποφάσεις, η μία με ημερομηνία 17/2/2015, δηλαδή μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με θέμα αναβολή εντολής κατεδάφισης για αυθαίρετο κτίσμα, στην περιοχή Περιβολάκια Ραφήνας, που υπογράφεται από τον πρώτο υπουργό Εσωτερικών της σημερινής κυβέρνησης και στη συνέχεια υπάρχει και άλλη απόφαση, του επόμενου υπουργού Εσωτερικών, της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 19/10/2015, όπου ζητάει την αναβολή συνολικά όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, όπως γράφει ο τίτλος της απόφασης, στη δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδος». «Το σκεπτικό είναι να μη γίνουν οι κατεδαφίσεις, ο λόγος είναι πάντα προσχηματικός, αναβολή για κάποιον λόγο» σημείωσε ο τομεάρχης της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για αναβολή εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων.

NEWSLETTER