Το 6ο πανελλήνιο Συμπόσιο/Εργαστήριο Citylab 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2018, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην... Συμπόσιο Citylab 2018: Σώμα – Αρχιτεκτονική – Τέχνη, στην ΑΣΚΤ    

  Το 6ο πανελλήνιο Συμπόσιο/Εργαστήριο Citylab 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2018, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην Αθήνα (Πειραιώς 256).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το συμπόσιο του Citylab 2018 (4-5 Οκτωβρίου 2018) πραγματεύεται την έννοια του σώματος στην πόλη, την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Το συμπόσιο επιχειρεί να διερευνήσει εκδοχές της σωματικότητας και τρόπους ενεργοποίησης πολλαπλών ανα-νοηματοδοτήσεων -συμπληρωματικών ή/ και αντικρουόμενων- του φυσικού και μη χώρου στην αρχιτεκτονική και την τέχνη μέσα από θεωρήσεις του σώματος.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του εργαστηρίου του Citylab 2018 (4-7 Οκτωβρίου 2018) θα επεξεργαστούν την έννοια του σώματος στην αρχιτεκτονική και την τέχνη μέσα από το διανοητικό «παιχνίδι» του Cadavre Exquis των σουρεαλιστών. Ο χώρος της Πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα θα αποτελέσει το επίκεντρο της περιοχής επέμβασης του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο Citylab 2018 αφορά σε φοιτητές/τριες που έχουν συμπληρώσει το τέταρτο εξάμηνο των προπτυχιακών σπουδών τους ή εκπονούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό. Το φετινό Citylab αφορά σε φοιτήτριες και φοιτητές από ποικίλα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα -καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, ιστορικούς, γεωγράφους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, νομικούς κ.ά.- ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε τέχνες και επιστημονικά πεδία.

Πληροφορίες: https://citylabworkshop2018b.tumblr.com/, pagalosp@upatras.gr sa346@otenet.gr