Αξιοσημείωτο το σχόλιο της δημοσιογράφου Βάλιας Μπαζού στο f/b για τη μελέτη της Ομάδας του καθηγητή Κ. Συνολάκη, ιδίως για τις ερμηνείες που ακολούθησαν...

Αξιοσημείωτο το σχόλιο της δημοσιογράφου Βάλιας Μπαζού στο f/b για τη μελέτη της Ομάδας του καθηγητή Κ. Συνολάκη, ιδίως για τις ερμηνείες που ακολούθησαν και τις εξηγήσεις που δίνονται για την πολύνεκρη τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Έμπειρη, αξιόπιστη δημοσιογράφος και από τις πιο δυνατές πένες στα θέματα περιβάλλοντος η συνάδελφος Βάλια Μπαζού έγραψε:

Έχω κάτι απορίες και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας. Και επειδή άκουσα και συνεντεύξεις του καθηγητή Συνολάκη, οι συνάδελφοι μάλλον δεν είχαν το χρόνο για κάποιες επιπλέον ερωτήσεις. Για παράδειγμα, λέει το πόρισμα Συνολάκη ότι η φωτιά διέσχισε απόσταση των 7.5 χιλιομέτρων από το σημείο εκδήλωσή της στο Νταού Πεντέλης μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος σε μιάμιση ώρα, χρόνος που ήταν αρκετός ώστε να απομακρυνθούν προς την ακτή οι κάτοικοι στο Μάτι. Και ότι η απομάκρυνση, πεζή, των κατοίκων της περιοχής προς την ακτή θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο από 57 έως 83 λεπτά. Δηλαδή, με το που έπιασε φωτιά στο Νταού Πεντέλης έπρεπε να εκκενωθεί το Μάτι; Και γιατί να μην εκκενωθεί ολόκληρη η περιοχή από τη Ραφήνα μέχρι το Μαραθώνα; Και ακόμα ότι οι κάτοικοι θα κατευθύνονταν πεζή προς την ακτή. Σε ποιά ακτή ακριβώς με δεδομένο το ανάγλυφο της περιοχής; Η προσομοίωση έγινε με τα πραγματικά πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής; Αυτά τα ολίγα».