Αντιπρόεδρος του CRPM, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των 160 Παραθαλάσσιων, Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης επανεκλέχτηκε ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, διατηρώντας έτσι...

Αντιπρόεδρος του CRPM, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των 160 Παραθαλάσσιων, Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης επανεκλέχτηκε ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, διατηρώντας έτσι τη συμμετοχή της Κρήτης στο προεδρείο του Οργανισμού. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 46η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη νήσο Μαδέρα της Πορτογαλίας και ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Προεδρείου, πρόεδρος της CRPM εκλέχθηκε ο Βάσκο Κορτέιρο, ενώ Περιφερειάρχης των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας και αντιπρόεδρος, ο Κρητικός περιφερειακός σύμβουλος.

Πρόκειται για αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και της συνάντησης της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Περιφερειών που συμμετέχουν στη CRPM, όπου ομόφωνα προτάθηκε η εθνική εκπροσώπηση να ανατεθεί για άλλη μια φορά στην Περιφέρεια Κρήτης, λόγω της επιτυχούς συνεργασίας τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Οργανισμός των 160 Ευρωπαϊκών Περιφερειών δραστηριοποιείται με σκοπό τη δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη εκπροσωπώντας 200 εκατ. πολίτες από 25 χώρες. Η CRPM λειτουργεί ως «Δεξαμενή Σκέψης» (Think Tank) και ως Ομάδα που επηρεάζει (lobby Group) υπέρ των Περιφερειών που εκπροσωπεί για την οικονομική, κοινωνική, εδαφική συνοχή και για τα θαλάσσια θέματα.

Η Γενική Συνέλευση της CRPM ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και στελεχών της Κομισιόν με σκοπό την ενημέρωση προς τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και την ανταλλαγή απόψεων για τις πιο επίκαιρες ευρωπαϊκές πολιτικές. Το μέλλον της Ευρώπης αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης και ακολούθησαν οι συζητήσεις για την πολιτική συνοχής, για τη θαλάσσια πολιτική, για τις μεταφορές, για το μεταναστευτικό και την αλληλεγγύη στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, για την κλιματική αλλαγή και για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ στην ερχόμενη προγραμματική περίοδο 2020-27.

 

 

NEWSLETTER