Την πλήρη αναδιοργάνωση του μηχανισμού δασοπυρόσβασης με την επανίδρυση της Γενικής Γραμματείας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος και την αποκατάσταση του ρόλου των δασικών υπαλλήλων...

Την πλήρη αναδιοργάνωση του μηχανισμού δασοπυρόσβασης με την επανίδρυση της Γενικής Γραμματείας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος και την αποκατάσταση του ρόλου των δασικών υπαλλήλων στους τομείς της προλήψεως και αντιμετωπίσεως των δασικών πυρκαγιών, ζητούν οι δασολόγοι, πού μετά την τραγωδία στο Μάτι συγκρότησαν «Πρωτοβουλία για τα Δάση». Σε ενημέρωση, παρόντων του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Δημαρά και του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, δασολόγος-περιβαλλοντολόγος Ν. Μπόκαρης επισήμανε ότι ναι μεν ή αρμοδιότητα πρέπει να παραμείνει στην Πυροσβεστική, αλλά ότι: «Εκτιμούμε ότι οι προβλέψεις του νόμου του ’98 περί ανάθεσης της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν έγινε με τον σωστό τρόπο, αποξένωσε τις δασικές υπηρεσίες από τον φυσικό τους χώρο, και πρέπει να αλλάξει».

Με επιστολή -υπογεγραμμένη από 500 επιστήμονες- την όποια απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλο, οι δασολόγοι υποβάλλουν προτάσεις για την εκπόνηση σχεδίων προλήψεως και καταστολής των πυρκαγιών.

 

NEWSLETTER