Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των αδειοδοτικών διαδικασιών για επενδύσεις στον τομέα των ιδιωτικών κατασκευών και στον τουριστικό τομέα αναφέρθηκε ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων... Intrakat: για τις αδειοδοτήσεις κατασκευών και τουριστικών επενδύσεων

Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των αδειοδοτικών διαδικασιών για επενδύσεις στον τομέα των ιδιωτικών κατασκευών και στον τουριστικό τομέα αναφέρθηκε ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, σε συνάντηση της διοίκησης της εταιρίας με εκπροσώπους του Τύπου, επισημαίνοντας ότι μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη σημαντικά βήματα, προκειμένου να προωθηθούν οι επενδύσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ Σουρέτης επικαλέστηκε την εμπειρία της  Intrakat, στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει με την Fraport για την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα, πιο συγκεκριμένα στις αρχιτεκτονικές εγκρίσεις, τις αρχαιολογικές εγκρίσεις και την αδειοδοτήση κατασκευών, σημειώνοντας ότι υπήρξε καταλυτική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, προκειμένου αυτές να γίνουν άμεσα και σε κεντρικό και όχι τοπικό επίπεδο, αντίστοιχα από το Κεντρικό  Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και η έκδοση των αδειών από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με διαδικασίες έργου δημοσίου και όχι ιδιωτικού χαρακτήρα.

Αυτές οι λύσεις, που δόθηκαν από την πλευρά του υπουργείου έχουν ως αποτέλεσμα να είναι έτοιμα και να παραδοθούν έως το τέλος του χρόνου σε χρήση του κοινού αναμορφωμένα τα τρία πρώτα αεροδρόμια σε Ζάκυνθο, Καβάλα, Χανιά, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, προσθέτοντας ότι σε άλλη περίπτωση η αδειοδοτήση των έργων θα απαιτούσε έως και 5 χρόνια!

Υποδοχή Κούτρα

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης της συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου ήταν η παρουσία του εμβληματικού προσώπου των ελληνικών κατασκευών, προερχόμενου από την «Ελλάκτωρ» Δημήτρη Κούτρα στην οικογένεια της Intrakat

O κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, άνοιξε τη συνάντηση λέγοντας: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας σήμερα και να καλωσορίσουμε τον κ. Δημήτρη Κούτρα στην οικογένεια της Intrakat. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της εταιρείας. Ο κ. Κούτρας όπως όλοι γνωρίζετε έχει διαγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία ως συνιδρυτής του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου και  επελέγη ως στρατηγικός εταίρος της Intracom Holdings για την επίτευξη των εταιρικών στόχων. Η συνεργασία αυτή βασίζεται σε κοινές αξίες και οράματα και προσδοκάται ότι θα είναι επωφελής για την Intrakat, τους μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό της.»

O κ. Δημήτρης Κούτρας, πρόεδρος της Intrakat, στη συνέχεια δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Σουρέτη για το θερμό καλωσόρισμα και ελπίζω και εγώ από τη πλευρά μου να φανώ χρήσιμος για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξειδίκευση της Intrakat, ώστε να συμβάλλουμε στην ανοδική της πορεία στο κατασκευαστικό γίγνεσθαι της χώρας μας και όχι μόνο. Η Intrakat αποτελεί για μένα ένα πολύτιμο εργαλείο να συνεχίσω να κάνω αυτά που ονειρεύομαι δηλαδή να προσαρμόζουμε τη μητέρα φύση στις ανθρώπινες ανάγκες.»

Και οι δύο ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και αρκετές ευκαιρίες για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ τόνισαν ότι ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. O Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat τόνισε ότι η στρατηγική της εταιρείας υλοποιείται κυρίως με άξονες τις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις τα ΣΔΙΤ και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα έργα περιβάλλοντος που είναι η πρόκληση του μέλλοντος καθώς και τα έργα digital economy, next generation access και smart solution.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της Intrakat ανήλθε σε 160,3 εκατομμύρια ευρώ, αντλώντας το 63% του τζίρου  από τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας σήμερα ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.