Για «εκστρατεία βανδαλισμών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, δίνοντας στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από...

Για «εκστρατεία βανδαλισμών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, δίνοντας στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς που γίνονται στη Νέα Παραλία. Ο αντιδήμαρχος τονίζει πως πρόκειται για ένα απαράδεκτο φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση αλλά και πως «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά την ενημέρωση αλλά και τα δικαιολογημένα παράπονα από το Σύλλογο ‘Όι φίλοι της Νέας Παραλίας” θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά και τη δική μου κραυγή διαμαρτυρίας γι’ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που συνεχίζεται και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση. Πρόκειται για μια “εκστρατεία βανδαλισμών” που τείνει να ισοπεδώσει στο διάβα της τα πάντα, αμαυρώνοντας μνημεία, παραμορφώνοντας χώρους άθλησης, καταστρέφοντας τα καλλωπιστικά στοιχεία των πάρκων, αλλά και τη δημόσια περιουσία γενικότερα.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να παρεμβαίνει αποκαθιστώντας τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τα συνθήματα, τα γκράφιτι και τους βανδαλισμούς, αλλά δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσον αφορά την πάταξη, καταστολή και τιμωρία όλων αυτών των παράνομων ενεργειών.

Επιπλέον, προτίθεται να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προς την κατεύθυνση εντοπισμού των υπευθύνων με σκοπό να επαναφέρει την τάξη. Καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία, τους φορείς, αλλά και τις ενώσεις των πολιτών, όσο είναι καιρός, να συστρατευτούν μαζί μας και να αντιδράσουν με κάθε μέσο, μαζικά και δραστικά, σε αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο που τείνει να μετατρέψει τη δημόσια περιουσία σε ένα περίεργο “στίβο διακίνησης ιδεών” και τους χώρους που ανήκουν σε όλους μας σε μια άμορφη μάζα παράνομης έκφρασης ακραίων, ιδιόμορφων και αλλοπρόσαλλων συμπεριφορών. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο».

 

NEWSLETTER