Του Κώστα Βουτσαδάκη/ Ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης, ωστόσο εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη... Μεταξύ γραφειοκρατίας και διωκτικών αρχών η βιομηχανική κάνναβης

Του Κώστα Βουτσαδάκη/

Ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης, ωστόσο εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και παρατηρείται ουσιαστική έλλειψη ενημέρωσης των διωκτικών αρχών για το νέο νομικό πλαίσιο.

Αυτά επισημαίνει η Πανελλαδική Ένωση Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης η οποία καλεί καλλιεργητές και παραγωγούς- μεταποιητές σε συνάντηση το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 14.00 στο Πανεπιστήμιο Βόλου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της  “για να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου, να ενημερωθούμε, να οργανωθούμε και να διερευνήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας στα πλαίσια μιας Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης”.

“Τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου αφού παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής- βιομηχανικής κάνναβης. Εκτός από την τραγελαφική περίπτωση ατόμου που συνελήφθη στο λιμάνι Χανίων για κατοχή σαπουνιών, αλευριού και χυλοπιτών Κάνναβης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ, οι συλλήψεις διανομέων αλλά και καταναλωτών με τα προϊόντα μας συνεχίζονται ανελλιπώς και τα προϊόντα κατάσχονται”, αναφέρει η Ένωση.

Στα ζητήματα που εκκρεμούν όπως επισημαίνει περιλαμβάνονται τα όρια της περιεκτικότητας σε THC στα τρόφιμα και η εμπλοκή με το ΓΧΚ που κρατάει τους Έλληνες παραγωγούς ομήρους, ο άτυπος αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγόμενα προϊόντα που κυκλοφορούν χωρίς να υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με τα αντίστοιχα ελληνικά, και η εμπλοκή με τα εκχυλίσματα (CBD), η έλλειψη ξεκάθαρου νομικού πλαισίου για την μεταποίηση, η μη ένταξη στις βιολογικές ενισχύσεις και το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, κ.α.

Η συνάντηση θα γίνει στο Τμήμα μηχανικών χωροταξίας, του Πανεπιστημίου Βόλου, Αλαμάνας και Σέκερη, αίθουσα Α1 ισόγειο. Περισσότερες πληροφορίες στο kannabiohemp@gmail.com

 

 

NEWSLETTER