Του Κώστα Βουτσαδάκη/ Τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος “Energy Scouts” που έχει ως θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις θα παρουσιαστούν... Ευρωπαϊκά βραβεία για εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις

Του Κώστα Βουτσαδάκη/

Τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος “Energy Scouts” που έχει ως θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι “Energy Scouts“ από διαφορετικές επιχειρήσεις και κλάδους συμμετείχαν σε 4ημερο workshop το Νοέμβριο του 2018, υλοποίησαν το δικό τους project και θα παρουσιάσουν στη διάρκεια της εκδήλωσης την πρότασή τους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

Μια κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τις παρουσιάσεις των „Energy Scouts“ και η πιο καινοτόμος ιδέα θα βραβευτεί και θα ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου θα  γίνουν οι παρουσιάσεις έργων από “Energy Scouts“ και άλλων χωρών, που συμμετέχουν στο έργο Young Energy Europe.

Το έργο Young Energy Europe εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI). Χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) της Γερμανίας και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το έργo Young Energy Europe υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Ουγγαρία.
Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος „Energy Scouts“, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe, το Σεπτέμβριο του 2019. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr/young-energy-europe/ ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 036, E-Mail:  young-energy-europe@ahk.com.gr. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

NEWSLETTER