Τους 800.000 έχουν φτάσει οι καταναλωτές που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-bill της ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοινώσεις του επικεφακλής του Ομίλου Μ. Παναγιωτάκη στους...

Τους 800.000 έχουν φτάσει οι καταναλωτές που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-bill της ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοινώσεις του επικεφακλής του Ομίλου Μ. Παναγιωτάκη στους δημοσιογράφους. Από αυτούς, οι 600.000 προμηθεύονται τους λογαριασμούς τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, στόχος της επιχείρησης είναι οι  καταναλωτές που χρησιμοποιούν την υπηρεσία e-bill να φτάσουν τα 2 εκατ. έως το τέλος του 2019. Γι΄ αυτό, εκτός από τη χρέωση του 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς θα θεσπιστεί επιπλέον κίνητρο μείωσης κατά 1 ευρώ των ηλεκτρονικών λογαριασμών.

Συνολικά, οι συνεπείς πελάτες της επιχείρησης υπολογίζονται σε τέσσερα εκατομμύρια, ενώ οι τελικοί πελάτες (εκείνοι που έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους για διάφορους λόγους) είναι 600.000 και οφείλουν περίπου 800 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Όσο  για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε μέση και χαμηλή τάση φτάνουν στα 1,7 δισ. ευρώ, στην υψηλή τάση τα 400 εκατ. ευρώ ενώ οι οφειλές του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα εκτιμώνται σε 200 εκατ. ευρώ.

NEWSLETTER