Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού &  Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων) – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, παρουσιάζει την 9η Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων του Ελληνικό Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής από... ΚΕΠΠΕΔΗΧ: 9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων 

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού &  Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων) – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, παρουσιάζει την 9η Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων του Ελληνικό Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής από τις 16 Φεβρουαρίου ως τις 7 Μαρτίου 2019, στο χώρο του Mεγάλου Aρσεναλιού.

“Η Biennale αποτελεί ένα είδος περιοδικής απογραφής, η οποία στοχεύει στην ανθολόγηση της καλύτερης τρέχουσας παραγωγής των νέων δημιουργών, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Μία Biennale όμως δεν καταγράφει μόνον τα πεπραγμένα μιας εποχής, αλλά προβάλλει ορισμένα έργα από ένα ευρύτερο σύνολο ως τα πλέον σημαντικά, αποτυπώνοντας το «στίγμα» της διετίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Biennale αποτελεί την έκφραση ενός σύγχρονου αρχιτεκτονικού «ύφους», από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Στη φετινή 9η Biennale, το Ε.Ι.Α. αποφάσισε, όπως είχε πράξει και παλαιότερα, να αναβαθμίσει τον ρόλο της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της να προβληματιστούν πάνω στο υλικό που θα υποβληθεί και να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, τα έργα που θεωρεί ως τα πλέον αξιόλογα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορεί να ‘αναγνώσει’ αφενός τις επιλογές των κριτών και αφετέρου τα αιτιολογικά τους κείμενα».

Την επιμέλεια της μεταφοράς της έκθεσης στα Χανιά έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Γιώργος Καλλιγέρης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 09.00 – 15.00  και  18.00 – 21.00

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Τηλ.: 2821034200, 2821034210, 2821026100, email: politismos@keppedih-cam.gr site: www.keppedih-cam.gr

 

 

 

NEWSLETTER