Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία εγκαινίασε το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των επιδομάτων άμεσων βιοτικών αναγκών, απλών επισκευαστικών εργασιών... Νεά υπηρεσία: Oneline αποζημιώσεις ιδιοκτητών από φυσικές καταστροφές

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία εγκαινίασε το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των επιδομάτων άμεσων βιοτικών αναγκών, απλών επισκευαστικών εργασιών ή αντικατάστασης οικοσκευής, στους πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για μία προτεραιότητα που είχε θέσει  ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο δημιουργήθηκε ο ειδικός σύνδεσμος στο site του ΥΠΕΣ.

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη διεύθυνση του ΥΠΕΣ  οι Δήμοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την απόδοση των επιδομάτων (δικαιούχοι, δικαιολογητικά, ακατάσχετο, διαδικασία χορήγησης, κ.λπ.), στα βασικά πρότυπα έντυπα (επισυνάπτονται), που οι δικαιούχοι μπορούν να συμπληρώσουν, αλλά και στην εφαρμογή αυτόματου υπολογισμού του ποσού για τις απλές επισκευαστικές εργασίες ή την αντικατάσταση οικοσκευής.

Online – εύκολος, γρήγορος υπολογισμός δικαιούμενου ποσού

Με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων για  τον αριθμό των μελών της οικογένειας, το μέγεθος της ζημιάς και τα τετραγωνικά της κατοικίας, προκύπτει το ακριβές ποσό της αποζημίωση.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

NEWSLETTER