Στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσεται το Συκούριο Λάρισας, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνάντηση στο δημαρχείο του δήμου Τεμπών,...

Στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσεται το Συκούριο Λάρισας, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνάντηση στο δημαρχείο του δήμου Τεμπών, του δημάρχου Κ. Κολλάτου, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, τοπικών παραγόντων της περιοχής και των Λ. Μπακούρα, γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Ε. Καλογήρου, διευθύντριας Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφορμή της συνάντησης ήταν η τροφοδότηση της περιοχής του Συκουρίου του Δήμου Τεμπών. Μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής το Συκούριο εντάχθηκε στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2018 – 2022, το οποίο έλαβε την έγκριση του από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή, αναφορικά με τις διαδικασίες οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν τόσο για την παραχώρηση του χώρου τοποθέτησης του Σταθμού Αποσυμπίεσης (CNG), όσο και για τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την έγκριση αυτής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μέρος των διεργασιών όπως η παραχώρηση του χώρου, ο σχεδιασμός του δικτύου και η καταγραφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος των υποψηφίων καταναλωτών του Συκουρίου, θα ξεκινήσουν σύντομα σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο δήμαρχος του Δήμου Τεμπών, εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την θετική εξέλιξη του αιτήματος και επισήμανε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης των εργασιών. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει να κινητοποιήσει τη διαδικασία καταγραφής εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους των πολιτών που βρίσκονται και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα (Γόννοι, Μακρυχώρι, Πυργετός) έτσι ώστε να μπορέσει να αιτηθεί στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ την αξιολόγηση του καταγεγραμμένου ενδιαφέροντος στις περιοχές αυτές.

Σημείωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα οριστεί υπάλληλος στο χώρο της Κοινότητας του Συκουρίου ο οποίος θα συλλέγει τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα υπάρξει η οριστικοποίηση του χώρου, ο οποίος θα διατεθεί εκ μέρους του Δήμου για την τοποθέτηση του Αποσυμπιεστή φυσικού αερίου.

Ο Λ. Μπακούρας επισήμανε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της και πρόσθεσε ότι στόχο της εταιρείας αποτελεί η οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και η ασφαλής και αδιάληπτη λειτουργία του δικτύου διανομής, προς όφελος όλων των μερών.

 

 

 

NEWSLETTER