Έκρηξη ενδιαφέροντος και συμμετοχής των πολιτών στην κτηματογράφηση προκαλεί η έναρξη λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης που στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου... Έκρηξη δηλώσεων ιδιοκτησίας! Συνωστισμός στο Γαλάτσι  και στο e-Κτηματολόγιο

Έκρηξη ενδιαφέροντος και συμμετοχής των πολιτών στην κτηματογράφηση προκαλεί η έναρξη λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης που στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137).

Μεγάλο πλήθος πολιτών, που κατοικούν στην Αττική και έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές όλης της χώρας από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2019  καταφθάνουν στο «Εθνικό ΚΕΠ» του Κτηματολογίου στο Γαλάτσι, όπου τους περιμένουν έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη (δικηγόροι και τοπογράφοι μηχανικοί), οι οποίοι παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια συλλογής δηλώσεων.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες γίνεται μαζικά υποβολή  δεκάδων χιλιάδων ηλεκτρονικών δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Δυσλειτουργίες

Η ξαφνική έκρηξη συμμετοχής των πολιτών στο Κτηματολόγιο έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται και προβλήματα εξυπηρέτησης του κοινού, τα οποία η Ελληνικό Κτηματολόγιο σπεύδει να αντιμετωπίσει προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών και την πορεία των εργασιών.

Ειδικότερα γίνεται γνωστό από αρμόδιες πηγές ότι η εταιρία του Κτηματολογίου σχεδιάζει να ενισχύσει τα συνεργεία εξυπηρέτησης των πολιτών στο Γαλάτσι. Αναγνωρίζουν τις δυσλειτουργίες των πρώτων ημερών και τις αποδίδουν στο γεγονός ότι το γραφείο άνοιξε μία εβδομάδα νωρίτερα από αυτήν που είχε αρχικά αποφασιστεί.

Ταυτοχρόνως επισημαίνεται ότι η λειτουργία του γραφείου στην Αθήνα έλυσε τα χέρια πολλών πολιτών και τους απάλλαξε από τεραστία έξοδα μετάβασης στις περιοχές των ακινήτων τους ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα πηγές της εταιρίας του Κτηματολογίου αναφέρουν ότι γίνονται ενέργειες να αναβαθμιστεί το δίκτυο στις ιντερνετικές υπηρεσίες δηλώσεων του Κτηματολογίου.

«Εισβολή»

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι την Τρίτη έγινε «εισβολή»  από 100.000 ιδιοκτήτες μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα να κινηθεί με  ρυθμούς χελώνας η ανταπόκριση της εφαρμογής για την ηλεκτρονική δήλωση στο Κτηματολόγιο. Το πρόβλημα της χαμηλής ανταπόκρισης του δικτύου συνεχίστηκε και το πρωί της Τετάρτης, Αιτία, η είσοδος χιλιάδων χρηστών στο σύστημα που αναζητούσαν πληροφορίες για την ακίνητη περιουσία τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στον εντοπισμό των ακινήτων, που αποτελεί ένα από τα βήματα για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης. Σύμφωνα με αγρονόμους-τοπογράφους, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να προσπαθήσουν και πάνω από 30 λεπτά για να εντοπίσουν ένα ακίνητο και να ξοδέψουν πάνω από μία ώρα για να ολοκληρώσουν τη δήλωση στο e-Κτηματολόγιο. Από το Κτηματολόγιο υποστηρίζουν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν με την αργή ανταπόκριση της εφαρμογής.

NEWSLETTER