ecopress
Στις συζητήσεις για τις ενεργειακές διασυνδέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο...

Στις συζητήσεις για τις ενεργειακές διασυνδέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Όπως τόνισε, στον τομέα του φυσικού αερίου υπάρχει η συζήτηση για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς από τη Θεσσαλονίκη στη Βόρεια Μακεδονία, που θα ενισχύει τις διασυνδέσεις με τις βαλκανικές χώρες. Επίσης υπάρχει η συζήτηση για το θέμα του παλιού αγωγού διακίνησης πετρελαίου που είχε σταματήσει και που τώρα υπάρχει η προοπτική να ανοίξει για μεταφορά από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Μακεδονία.

«Υπάρχει μια παλιά σύμβαση που πρέπει να αναθεωρηθεί. Βρισκόμαστε σε στάδιο διαπραγματεύσεων ώστε να λειτουργήσει ξανά ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια αγορά σχετική μικρή, αλλά ο ενεργειακός τομέας βρίσκεται σε φάση μετεξέλιξης και στη γειτονική χώρα, ενώ υπάρχει η ενδιαφέρον για άμεσες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει μια γενικότερη ενοποίηση του βαλκανικού συστήματος ενέργειας. Η Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος σε βαλκανικό επίπεδο, ανοίγοντας νέες δυνατότητες στην αγορά που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται τα επόμενα χρόνια».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας