Συμφωνία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για 1.500 νέες προσλήψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ ανακοίνωσε ο Α. Χαρίτσης. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη...

Συμφωνία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για 1.500 νέες προσλήψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ ανακοίνωσε ο Α. Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερτικών απαντώντας σε ερώτηση για την υποστελέχωση των ΟΤΑ είπε τα εξής:

-«Μετά τον διαγωνισμό για οκτώ χιλιάδες και πλέον προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, ύδρευση κλπ) που ολοκληρώνεται, έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένα τριετές πλάνο 1.500 προσλήψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δημιουργήσει στο ΥΠΕΣ και λειτουργεί ήδη, ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι ΟΤΑ καταθέτουν τα αιτήματα τους για προσλήψεις ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος και μακροχρόνιος σχεδιασμός.

Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη νομοθετήσει την πρόσληψη με νέο διαγωνισμό περισσότερων από τρεις χιλιάδες εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο πλέον αναβαθμίζεται και γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Εν ολίγοις, δεν κάνουμε προεκλογικές προσλήψεις, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ίδιων των αυτοδιοικητικών φορέων και καλύπτουμε συστηματικά και με προγραμματισμό σε βάθος χρόνου, τις μεγάλες ανάγκες των ΟΤΑ, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν. Και φυσικά, όλες οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες».

 

NEWSLETTER