Το «τελευταίο αντίο» στον 55χρονο άντρα και πατέρα τριών παιδιών που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, είπαν το...

Το «τελευταίο αντίο» στον 55χρονο άντρα και πατέρα τριών παιδιών που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, είπαν το απόγευμα της Πέμπτης, φίλοι και συγγενείς.

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ παρέμεινε κλειστό,  λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που προκήρυξε το σωματείο των εργαζομένων, ενώ έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Την Παρασκευή  απολογούνται στην ανακρίτρια Λαμίας, έξι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του 55χρονου συναδέλφου τους μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί.

Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας, τον προϊστάμενο του τμήματος, τον εργοδηγό και δυο επιστάτες.

Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι βαρύτατες και σε βαθμό κακουργήματος.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους, που θεωρούν πως είναι η πρώτη φορά μετά από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο που υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίον όσων κρίνονται υπεύθυνοι.