Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), με πρόσκληση την οποία υπογράφει η Δρ. Εύη Μπάτρα πρόεδρος του ΣΣΕ σας καλεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019... Εκδήλωση ΣΕΕ: Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), με πρόσκληση την οποία υπογράφει η Δρ. Εύη Μπάτρα πρόεδρος του ΣΣΕ σας καλεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 6.30 μ.μ. στην ομιλία της Δρ. Μικέλας Χατζημιχαηλίδου, με θέμα «Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Μετάβαση από τον Ακαδημαϊκό στο χώρο των Επιχειρήσεων. Ευκαιρίες και Προκλήσεις». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο εντευκτήριο του ΣΕΕ, Βουλής 44Α

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Δρ. Μικέλα Χατζημιχαηλίδου είναι Επικεφαλής Μηχανικός Ασφάλειας στην καναδική εταιρία WSP. Επίσης διατηρεί το ρόλο της επισκέπτριας ερευνήτριας με το Πανεπιστήμιο του Cranfield και το Imperial College του Λονδίνου.

Αφού εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ηγήθηκε 3 μεταδιδακτορικών ερευνητικών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο Imperial College, ανέλαβε θέση ευθύνης στο χώρο της βιομηχανίας.

Η Μικέλα θα μοιραστεί με τους φίλους του ΣΕΕ την πρόσφατη επαγγελματική της μετάβαση από την έρευνα στις επιχειρήσεις, τις χρονικές συγκυρίες, τους λόγους της αλλαγής, το διττό της ρόλο, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο χώρων, όπως η ίδια τα βίωσε, και την προσέγγιση των «κυνηγών ταλέντων».

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η διάλεξη είναι γυναίκες και άντρες κάθε επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, που επιθυμούν να επιχειρήσουν την ίδια μετάβαση, μέχρι μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό, που επιτελεί συμβουλευτικό ρόλο σε φοιτητές και ερευνητές ή ενδιαφέρεται να αλλάξει πορεία και να διεισδύσει στη βιομηχανία.

Είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει για τα χαρακτηριστικά των δύο κόσμων μέσα από τις εμπειρίες μιας νέας Ελληνίδας μηχανικού, που ξεκίνησε από το ΔΠΘ και τώρα κατέχει ηγετικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα όλων των εποχών, των Αγγλικών σιδηροδρόμων.

Βιογραφικό ομιλήτριας

Η Δρ. Μικέλα Χατζημιχαηλίδου ηγείται (Team Leader) της ομάδας Συστημάτων Ασφάλειας (Systems Assurance) στην Καναδική εταιρεία WSP (Williams Sale Partnership) με έδρα το Λονδίνο. Επίσης, είναι Υπότροφος (Fellow) του Πανεπιστημίου του Cranfield και του Imperial College του Λονδίνου. Έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στον τομέα της Ασφαλείας Πολύπλοκων Συστημάτων και Ανθρωπίνων Παραγόντων (Human Factors). Έκανε το πρώτο της Μεταδιδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στη συνέχεια τα δυο επόμενα στο Imperial College. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο στη Διαχείριση Έργων και Κινδύνων και μια έκθεση με το Innovate UK, το Συμβούλιο Στρατηγικής για την Τεχνολογική Εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 εργασίες σε παγκόσμια συνέδρια και 15 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου του ΜΙΤ (Βοστώνη, ΗΠΑ) στην Ασφάλεια Συστημάτων και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ακαδημία της Αεροπορίας (Aviation Academy) του Άμστερνταμ. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως αιώνια ερευνήτρια και αιρετικό μυαλό, που εξερευνά και προωθεί τη Συστημική Προσέγγιση και Ασφάλεια Πολύπλοκων Προγραμμάτων και Τεχνικών Έργων. Πρόσφατα της απονεμήθηκε το Δίπλωμα της Αναγνωρισμένης Μηχανικού (CEng) από το Τεχνικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου (British Engineering Council) και το Ινστιτούτο Μηχανικών και Τεχνολόγων (Institution of Engineering and Technology), του οποίου είναι επίτιμο μέλος  από το 2017, για την ερευνητική δραστηριότητα και συνεισφορά της στον χώρο της αεροπορίας. Είναι Μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων επιστημόνων. Περισσότερα  δείτε εδώ

mikelachatzimichailidou@gmail.com