Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των τελικών μελετών που αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των περιοχών Νέας Κυδωνίας και Ακρωτηρίου,... Χανιά:   Αρχίζει η εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των τελικών μελετών που αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των περιοχών Νέας Κυδωνίας και Ακρωτηρίου, αλλά και της μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Χανίων των πρώην Περιαστικών Δήμων Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Σούδας, καθώς και της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης για την ένταξη στο σχέδιο της Δημοτικής Κοινότητας Κεραμειών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, αρχίζει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης που θα έχει διάρκεια δύο μηνών.

Ενόψει της έναρξης της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Χανίων ειδική εκδήλωση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των στοιχείων της πρότασης χωρικής οργάνωσης στο σύνολο της έκτασης του καλλικρατικού Δήμου Χανίων. H πρόταση έχει ως γενικό στόχο τη βέλτιστη δυνατή οργάνωση των χρήσεων γης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης και τη διατήρησή της σε βάθος χρόνου (αειφορία).