Η SciFY, το Μουσείο Ηρακλειδών και το INNOVATHENS, διοργανώνουν την 23η SciFY Academy με θέμα: “Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα”, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου,... 23rd SciFY Academy: “Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα” 

Η SciFY, το Μουσείο Ηρακλειδών και το INNOVATHENS, διοργανώνουν την 23η SciFY Academy με θέμα: “Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα”, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Επίτιμος Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, ο οποίος θα αναφερθεί στα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων. Μηχανισμός Αντικυθήρων και Αυτόματα. Μετρητικοί μηχανισμοί. Ευπαλίνειο όρυγμα και πολεμικές μηχανές. Στοιχεία μηχανών και τηλεπικοινωνίες. Ναυπηγική, ιατρική, πηγές ενέργειας, μεταλλουργία, υδραυλικά και δομικά έργα…

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

– Να ενημερωθούν για τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων και (ίσως) να αναθεωρήσουν την άποψή τους για το τεχνολογικό επίπεδο της εποχής.

– Να κατανοήσουν αιτίες, μέσα, ανάγκες, που επηρεάζουν την πορεία και το ρυθμό της τεχνολογικής ανάπτυξης.

– Να διερευνήσουν την επίδραση των ευρύτερων οικονομικών και πολιτισμικών παραγόντων στην τεχνολογική πρόοδο.

– Να ανακαλύψουν το συνεχές ιστορικό νήμα της τεχνολογικής εξέλιξης.

– Να γνωρίσουν μεγάλους τεχνικούς εφευρέτες της εποχής.

– Να βοηθηθούν στην περαιτέρω μελέτη του θέματος.

Σημειώνεται ότι η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά σεμιναρίων, από τo μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές τεχνολογικών και ιστορικών σχολών, καθώς και σε τεχνικούς, επιστήμονες και ερευνητές με ευρύτερη, από την καθαρά τεχνολογική, προσέγγιση του αντικειμένου τους.

Είσοδος ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN23Tickets

Χώρος διεξαγωγής: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Κτίριο INNOVATHENS – Αεριοφυλάκιο 2

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN23Progr

Εισηγητές: http://go.scify.gr/sfacIN23Speakers

Πληροφορίες: http://go.scify.gr/sfacIN23Info

NEWSLETTER