Η δράση για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής Open House θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2018, για 5η συνεχή... ΟPEN HOUSE ATHENS 2018: Αιτήσεις έως  τις 15 Φεβρουαρίου 2018

Η δράση για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής Open House θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2018, για 5η συνεχή χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτίρια, δημόσια  και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, χώρους πολιτισμού, ξενοδοχεία….Το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2018 έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων και διαγωνισμών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, φέτος το OPEN HOUSE Athens επιδιώκει να ανοίξει ακόμα περισσότερα κτίρια και χώρους. Όσοι ενδιαφέρονται να στείλουν προτάσεις για την ένταξη κτιρίων και χώρων στο πρόγραμμα του ΟΗΑ 2018 μπορούν να στείλουν e-mail στο info@openhouseathens.gr με θέμα «Αίτηση συμμετοχής κτιρίου» έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δράση και να είναι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση για να γίνουν εθελοντές στο παρακάτω link:  http://www.openhouseathens.gr/volunteers/application/.

Σημειώνεται ότι η ιδέα του Open House ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30  πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

 

 

NEWSLETTER