Δυο ανακοινώσεις για την Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, έκανε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου, που... Ανακοινώθηκε ανακαίνιση παλαιού εργοστασίου και κατασκευή νέου διοικητικού μεγάρου στην Πάτρα

Δυο ανακοινώσεις για την Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, έκανε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου, που διεξάγεται στο λιμάνι της Πάτρας. Ο κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε τη ανέγερση νέου διοικητηρίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 20εκ. και την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου σε συνεργασία με δήμο και Περιφέρεια.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του thebest.gr Θάνος Χριστακόπουλος ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε έργα 37εκ. ευρώ από το εθνικός σκέλος επενδύσεων και νέα έργα που προσεγγίζουν τα 40εκ. ευρώ όπως η μετατροπή του ΑΣΟ στην Πάτρα σε κέντρο πολιτισμού με 8εκ. ευρώ.

Την συμφωνία με την Ε.Ε. για την Πατρών-Πύργου με δέσμευση πάνω από 330εκ. ευρώ. 18εκ. ευρώ για την δεύτερη φάση του λιμανιού της Πάτρας (εμπορικό κομμάτι), την πρόοδο των εργασιών για το τρένο με εξασφαλισμένα κονδύλια.

Για την Δυτική Ελλάδα 52εκ. ευρώ από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για οδικές υποδομές. 42εκ. για τα απορρίμματα σε Καλάβρυτα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, επιπλέον 25εκ. για τα λύματα της Πάτρας, 28εκ. για μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων κ.α.

Παράλληλα ανακοίνωσε την δέσμευση 8εκ. ευρώ για την μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ στην Ηλεία σε κέντρο πολιτισμού για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας. Χρήματα για το Ξενία της Ναυπάτκου, 290.000 ευρώ για την μελέτη του μουσικού σχολείου Βαρθολομιού που σήμερα στεγάζεται σε κοντένιερς, κονδύλια για το πρόβλημα με τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ κ.α.

Τέλος ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα δωρεάν δανεισμού των Δήμων από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για έργα υποδομών. Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης οι δήμοι θα υποβάλλουν τις μελέτες, θα δανείζονται και η αποπληρωμή θα γίνεται από τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και όχι από τους Δήμους.

Το συνέδριο, το οποίο οργανώνουν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, διεξάγεται στο νέο λιμάνι της πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».