Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου στις αρχές Ιουνίου 2017 συγκροτήθηκε μία πολυμελής ομάδα έργου, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστη...

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου στις αρχές Ιουνίου 2017 συγκροτήθηκε μία πολυμελής ομάδα έργου, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστη Πέρκα, αποτελούμενη από συνολικά 40 τεχνοκράτες, προερχόμενους από όλα τα υπουργεία, που ανέλαβε να εργαστεί –  άμισθα και εθελοντικά  – προκειμένου να εντοπίσει στο  Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας  τα προς αξιοποίηση ακίνητα, σύμφωνα με τις σχετικές μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Στους οκτώ μήνες που μεσολάβησαν πληροφορούμαστε ότι η ομάδα ζήτημα είναι να συνεδρίασε μία ή δύο φορές, πάντως ποτέ σε πλήρη σύνθεση.

Πριν βρει τον βηματισμό της η συγκεκριμένη ομάδα έργου όλα δείχνουν ότι οδηγείται σε ανασυγκρότηση και η αρχή γίνεται από την κορυφή.  Η προκήρυξη των θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία πληροφορούμαστε ότι στερεί από την κορυφή της ομάδας την επικεφαλής Θεοπίστη Πέρκα. Επίκεινται πολλές αλλαγές στις γραμματείες των υπουργείων και όπως μαθαίνουμε η κα Πέρκα δεν έχει υποβάλλει σχετική υποψηφιότητα για να διεκδικήσει εκ νέου τη συγκεκριμένη θέση. Ως πολιτικό στέλεχος, φαίνεται να έχει το βλέμμα της στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές και τον βουλευτικό στίβο. Έτσι εντός των προσεχών εβδομάδων παραιτούμενη από την κυβερνητική θέση της είναι έτοιμη να παραδώσει τη σκυτάλη στον/την επόμενο/η γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας.

Ασφαλώς επίκεινται γενικότερες αλλαγές και όλα δείχνουν ότι η ομάδα έργου καταγραφής της προς αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας θα ανασυντεθεί σε εντοπισμένη ή ευρεία κλίμακα… Δεν αποκλείεται να επιλεγούν νέα σχήματα και πιο ευέλικτοι τρόποι για την εκπλήρωση του συγκεκριμένου έργου.