Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που έγινε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 για την ανάδειξη των...

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που έγινε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων – Σύλλογος Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Ανωτάτων Σχολών  (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Όλα δείχνουν ότι θα είναι καθοριστική μέχρι και η τελευταία ψήφος, αφού ενδέχεται να φέρει ανακατατάξεις τόσο στη σειρά παρατάξεων όσο και προσώπων που εκλέγονται.

Τα στοιχεία που δεν ανατρέπονται δείχνουν πρωτιά της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΝΔ). Με διαφορά στήθους συνωστίζονται για να καταλάβουν τη δεύτερη θέση οι παρατάξεις ΕΛΕΜ (ανεξάρτητοι), Ριζοσπαστική Συνεργασία Αρχιτεκτόνων (ΣΥΡΙΖΑ) και  Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση (ΠΑΣΟΚ) , ενώ ακολουθούν  στην κατάταξη οι παρατάξεις Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων (ανεξάρτητοι αριστεροί) και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Αρχιτεκτόνων (ΚΚΕ).

Οι πρωταγωνιστές

Παράλληλα όμως έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο, όσον αφορά τους πρωταγωνιστές της εκλογικής αναμέτρησης των αρχιτεκτόνων.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ecopress τα πρόσωπα, που μεταξύ των συνυποψήφιων από τις παρατάξεις τους έφυγαν μπροστά στην κούρσα των σταυρών και ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών με τους περισσότερους σταυρούς (με σειρά, που δεν αντιστοιχεί στην τελική κατάταξη των παρατάξεων) είναι:

  • Καψιμάλη Σταυρούλα (Ελίνα) από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών
  • Ζάρρας Μιχάλης από την ΕΛΕΜ
  • Κεκάτος Διονύσης από την Ριζοσπαστική Συνεργασία Αρχιτεκτόνων
  • Τσαλίκη Τζούλια από την  Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση 
  • Μαούνης Αντώνης από την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών
  • Αυγερινού Αφροδίτη από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Αρχιτεκτόνων

Βέβαια ο μεγαλύτερος από όλους νικητής των εκλογών είναι η … αποχή αφού στις κάλπες προσήλθε συνολικά σε όλη τη χώρα λιγότερο από το 15%, ενώ το 85%  των αρχιτεκτόνων απήχε