Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., δήλωσε επ’ αφορμή της διαπίστωσης ότι ήδη από...

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., δήλωσε επ’ αφορμή της διαπίστωσης ότι ήδη από τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» καλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας:

“Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» ήταν εξ αρχής πολύ χαμηλός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες για ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων στην Ελλάδα και ότι ειδικά και κάποιες περιοχές, όπως στο Νομό Ηλείας (Δυτική Ελλάδα), είχε καταστεί σαφές από τους μηχανικούς που είχαν την επιστασία των προβλεπόμενων αιτήσεων ότι το πρόγραμμα δεν θα επαρκούσε στο ελάχιστο. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα: τα κονδύλια του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» εξαντλήθηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του προγράμματος. Χιλιάδες συμπολίτες μας που περίμεναν το εν λόγω πρόγραμμα για να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, δεν θα καταφέρουν να επωφεληθούν. Καμία πρόληψη και κανένας σχεδιασμός από την Κυβέρνηση δεν υπάρχει για τα ζητήματα της ενεργειακής πολιτικής, ούτε μέριμνα για τον πολίτη ο οποίος επιθυμεί μέσω του προγράμματος, όχι μόνο να προστατεύσει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και –  μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού του όσο περισσότερο μπορεί  – να μειώσει το κόστος ζωής του, για να μπορέσει επιτέλους να ανταποκριθεί σε αυτό. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αυξήσει τα χρηματοδοτικά όρια του προγράμματος, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι.»

NEWSLETTER