Πλησιάζει η 8η  Απριλίου 2018, ημερομηνία που εκπνέει η πρώτη εξάμηνη προθεσμία από την ψήφιση του νέου πολεοδομικού νόμου, που προβλέπει έκπτωση 20% του...

Πλησιάζει η 8η  Απριλίου 2018, ημερομηνία που εκπνέει η πρώτη εξάμηνη προθεσμία από την ψήφιση του νέου πολεοδομικού νόμου, που προβλέπει έκπτωση 20% του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα.  Είναι ζήτημα χρόνου, όπως λέγεται αρμοδίως αναμένεται από ημέρα σε ημέρα, να δοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παράταση στην πρώτη προθεσμία  που δίνει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα 4495/2017 και εκπνέει προσεχώς,  προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες με χαμηλότερα πρόστιμα να τακτοποιήσουν τα ακίνητα τους.

Η παράταση ισχύος της έκπτωσης 20% του ειδικού προστίμου αυθαιρέτων συζητείται να είναι τρίμηνη.  Ανάλογη παράταση αναμένεται να υπάρξει και για το «μπόνους» που προβλέπει ο νόμος σε όσους προσέλθουν στη ρύθμιση το β΄εξάμηνο του 2018.  Στις σχετικές ρυθμίσεις συζητείται να περιληφθεί και η δυνατότητα εφαρμογής μειωτικού συντελεστή 50% στο πρόστιμο των αυθαιρέτων και στις ισόγειες αποθήκες, όπως και η δυνατότητα αλλαγής χρήσης σε χώρο που έχει νομιμοποιηθεί και εφόσον προβλέπεται από τον υφιστάμενο σχεδιασμό της περιοχής.