Με την εφαρμογή του νέου πολεοδομικού νόμου συνέδεσε ο υπουργός ΠΕΝ τις πρόσφατες κατεδαφίσεις πολυτελών εγκαταστάσεων καταστημάτων στην Μύκονο, από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες...

Με την εφαρμογή του νέου πολεοδομικού νόμου συνέδεσε ο υπουργός ΠΕΝ τις πρόσφατες κατεδαφίσεις πολυτελών εγκαταστάσεων καταστημάτων στην Μύκονο, από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους, λόγω υψηλών προστίμων. Ο ΥΠΕΝ μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 είπε για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Μύκονο, ότι ο νόμος δημιουργεί κίνητρα να κατεδαφίσει μόνος του ο ιδιοκτήτης το αυθαίρετο, επειδή τα πρόστιμα είναι πάρα πολύ υψηλά.

«Νομίζω ότι η πρώτη κατεδάφιση, με βάση τον ισχύοντα νόμο, έγινε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες.  Μόνος του κάποιος κατεδάφισε το οίκημά του προκειμένου να αποφύγει τα πρόστιμα. Άρα, ο νόμος προσπαθεί να ρυθμίσει ένα πρόβλημα που υπάρχει για αρκετά χρόνια κι από την άλλη δημιουργεί ισχυρά αντικίνητρα σε κάθε αυθαίρετη κατασκευή μετά το 2011, ορίζοντας ένα πλαίσιο στο οποίο η μόνη επιλογή που έχει ο αυθαιρεσιούχος πλέον είναι να αυτοκατεδαφίσει το οίκημα», σημείωσε ο κ Σταθάκης.

Σημειώνεται ότι οι πολεοδομικές αρχές του νησιού, σε πρόσφατο έλεγχο, διαπίστωσαν σοβαρότατες πολεοδομικές αυθαιρεσίες, γεγονός που τις ώθησε να επιβάλλον ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν «πέσει» ποτέ στο νησί, ύψους 437.628 ευρώ.