Της Μάχης Τράτσα/ Διήμερη αναβολή αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ για το άνοιγμα των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που έχει ζητήσει από τις δύο κοινοπραξίες, οι οποίες... ΔΕΣΦΑ: Διήμερη αναβολή για το άνοιγμα των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών

Της Μάχης Τράτσα/

Διήμερη αναβολή αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ για το άνοιγμα των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που έχει ζητήσει από τις δύο κοινοπραξίες, οι οποίες διεκδικούν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Μόνο το ένα επενδυτικό σχήμα έχει στείλει τα στοιχεία που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις τελικά αναμένονται για την ερχόμενη Τρίτη. Το Ταμείο είχε ζητήσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις από τα δύο επενδυτικά σχήματα, αλλά έως και σήμερα μόνο το ένα έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία.

Πάντως, στελέχη του Ταμείου δεν αποκλείουν την πιθανότητα το …θρίλερ να συνεχιστεί. Στην περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό το τίμημα του πλειοδότη στον δεύτερο γύρο – δηλαδή εάν είναι κάτω από την αποτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ – μπορεί να τρέξει και τρίτος γύρος προκειμένου να βελτιωθεί.

Οι δύο κοινοπραξίες είναι της ιταλικής Snam, μαζί με την ισπανική Enagás Internacional και τη βελγική Fluxys  και της ισπανικής Regasificadora del Noroeste, της ρουμανικής Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν έως σήμερα διαρρεύσει, στον πρώτο γύρο οι προσφορές των δύο σχημάτων κινήθηκαν έως τα 450 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάτω των προσδοκιών της κυβέρνησης.

NEWSLETTER