Τη Δευτέρα 30/4/2018, στις 12.00, στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο μηχανικοί θα καθίσουν στο σκαμνί για το ασφαλιστικό των μηχανικών. Με τίτλο: «Όχι στις διώξεις...

Τη Δευτέρα 30/4/2018, στις 12.00, στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο μηχανικοί θα καθίσουν στο σκαμνί για το ασφαλιστικό των μηχανικών. Με τίτλο: «Όχι στις διώξεις μελών του ΤΕΕ – Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους» η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ανακοίνωσε τα εξής:

-Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους

-Όχι στις διώξεις μελών του ΤΕΕ

Η ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της τότε Διοικούσας του ΤΕΕ που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το διάστημα 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών, ισοδυναμεί με πλήγμα στην συλλογική κινητοποίηση και χειραφέτηση του Κλάδου.

Πρόκειται για εκδικητική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση μελών του ΤΕΕ που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων (του ίδιου του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ κα) την περίοδο 2013-2014 στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, στο ΚΕΑΟ, στο Υπουργείο και το ΕΤΑΑ

Η κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών του 3986/2011, η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλόμενων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους και η λειτουργία του κλάδου ειδικών παροχών, αποτελούν αίτημα, διεκδίκηση και κυρίως ανάγκη όλων των συναδέλφων και συνεχίζουν να παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση “παράνομης βίας” κατά των παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκεται ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους.

Πρόκειται καθαρά για διώξεις ενάντια σε μέλη του ΤΕΕ και τους αγωνιζόμενους μηχανικούς και στο δικαίωμα τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΕΕ έχουν υποχρέωση να υπερασπίζονται. Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται. Καλούμε την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Οι αγώνες αυτοί, παρά τις διώξεις, ήταν και είναι δίκαιοι, γι’ αυτό όταν με επιμονή συνεχίζονται και δεν εγκαταλείπονται, στο τέλος φέρνουν και αποτελέσματα. Οι ληστρικές αυξήσεις εισφορών του Ν.3986/11 θα επανακριθούν από το ΣτΕ και το σκέλος τους που αφορά στους προ 93 μισθωτούς μηχανικούς (Ειδική Προσαύξηση), αναγκάστηκαν μετά από 7 ολόκληρα χρόνια να τις ακυρώσουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς με συγκέντρωση τη Δευτέρα 30/4/2018, στις 12.00, στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2.

 

 

NEWSLETTER