Η κυβέρνηση της Δανίας σχεδιάζει τη δημιουργία ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 800 megawatt, το οποίο θα είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κόσμο... Δανία: Υπεράκτιο αιολικό πάρκο 800 MW  για τις ανάγκες φόρτισης των αυτοκινήτων και κίνητρα ηλεκτροκίνησης

Η κυβέρνηση της Δανίας σχεδιάζει τη δημιουργία ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 800 megawatt, το οποίο θα είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κόσμο για να καλύψει τις ανάγκες φόρτισης αυτοκινήτων και ταυτοχρόνως να θεσπίσει κίνητρα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Ειδικότερα η κυβέρνηση της Δανίας σκέφτεται να δώσει άμεσα οικονομικά κίνητρα στους πολίτες της για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έπειτα από την μεγάλη πτώση των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στη Δανία μειώθηκαν από περίπου 5.000 μονάδες το 2015 σε περίπου 700 το 2017 και αυτό είναι ένα σημείο έντονου προβληματισμού. Όλα αυτά τη στιγμή που μειώθηκαν οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων λόγω της γενικότερης αποστροφής των πολιτών σε αυτό τον τύπο καυσίμου, αλλά και των συνεπειών του σκανδάλου της VW.

Ένα θέμα, επίσης, που καλείται άμεσα να λύσει η κυβέρνηση είναι να αποφασίσει τους τύπους των αυτοκινήτων που θα προωθήσει, την ίδια στιγμή που η Δανία δεν διαθέτει δική της αυτοκινητοβιομηχανία και έχει ένα από τα υψηλότερα εισαγωγικά τέλη στον κόσμο.

Μέσα στα πλάνα της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η δημιουργία ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 800 megawatt, το οποίο θα είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κόσμο. Να σημειώσουμε ότι η Δανία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η μείωση των φόρων της ηλεκτρικής ενέργειας θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να διακόψουν τη θέρμανση στο σπίτι με βάση τα ορυκτά καύσιμα, ενώ παράλληλα θα δώσει κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας ως «κρυφό χαρτί» τη χαμηλή δαπάνη για την φόρτισή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.