Του Αργύρη Δεμερτζή/ Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται το χρονοδιάγραμμα και η τύχη της επένδυσης του Ελληνικού, καθώς στις 27 Απριλίου 8 φορείς και... Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η προσφυγή στο ΣτΕ για το Ελληνικό, που υπογράφουν 511 πολίτες – Τα επιχειρήματα και όλα τα ονόματα

Του Αργύρη Δεμερτζή/

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται το χρονοδιάγραμμα και η τύχη της επένδυσης του Ελληνικού, καθώς στις 27 Απριλίου 8 φορείς και 506 πολίτες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης για το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα «Έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά Περιφέρεια Αττικής». (Π.Δ35/ΑΑΠ/2015).

 

Το ecopress φέρνει στο φως το πρωτότυπο ντοκουμέντο της προσφυγής στο ΣτΕ, που υπογράφουν συνολικά 511 φυσικά πρόσωπα, (ακολουθεί η παρουσίαση όλων των ονομάτων), όπως κατατέθηκε στο ΣτΕ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους συντονιστές της πρωτοβουλίας των πολιτών και των εκπροσώπων φορέων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗ΅ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η προσφυγή στο ΣτΕ, που υποβλήθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου Μάριου Χαϊνταρλή στρέφεται κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Υφυπουργού Οικονομικών. Ζητά επί της ουσίας ανατροπή του σχεδίου της επένδυσης και ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για το ΣΟΑ Ελληνικού υπογραμμίζοντας ότι:

-«Διέπεται από τη λογική της υπέρμετρης εκμετάλλευσης του ακινήτου: ως προς την επιτρεπόμενη ένταση δόμησης, τα ύψη των κτιρίων, την έκταση που καταλαμβάνουν οι οικιστικές επεκτάσεις και οι νέες τουριστικές ζώνες, το μέγεθος των οικονομικών χρήσεων εντός του λεγόμενου «μητροπολιτικού πάρκου». Επιπλέον, αναιρώντας τις αρμοδιότητες των δήμων στους οποίους ανήκει το ακίνητο, μεταβιβάζει αυτές τις αρμοδιότητες σε ιδιωτικό φορέα και εν τέλει στον επενδυτή. Με απλά λόγια δημιουργείται εντός της Αθήνας μια ιδιωτική πόλη άνω των 40.000 κατοίκων και 3.600.000τμ δόμησης».

Τι λένε η κυβέρνηση και ο επενδυτής

Από την πλευρά της κυβέρνησης ανακοινώνεται ότι προχωρούν οι σχεδιασμοί για το Ελληνικό, με χρονοδιάγραμμα εντός του 2018 να εγκατασταθεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν τα έργα. Επιπροσθέτως δημιουργήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της επιτροπής Μεγάλων Έργων, θέση συντονιστή για το Ελληνικό, με αυξημένες διυπουργικές αρμοδιότητες. Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε η Πέτη Πέρκα, πρώην γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, η οποία είχε κεντρικό ρόλο στην ολοκλήρωση και έγκριση του ΠΔ για το ΣΟΑ Ελληνικού, το οποίο τώρα θα κριθεί στο ΣτΕ, με βάση τη νέα προσφυγή.

Η προσφυγή των πολιτών και εκπροσώπων φορέων κατά του σχεδίου της επένδυσης στο Ελληνικό είχε προαναγγελθεί και ήταν αναμενόμενη. Ωστόσο η απόφαση που θα ληφθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της προσφυγής των πολιτών θεωρείται καταλυτική για την εξέλιξη του σχεδίου για το Ελληνικό και ουδείς μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις και ανατροπές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης και η απόφαση  αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει σχετικές μνημονιακές υποχρεώσεις έναντι των δανειστών για το Ελληνικό, όσο και από την πλευρά του ιδιωτικού επενδυτικού σχήματος, το οποίο δηλώνει εν αναμονή για να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τα έργα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Lambda  Ο. Αθανάσιου, τόνισε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΕΒ, ότι «το 2018 θα είναι η χρονιά έναρξης των έργων για το Ελληνικό».

-Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Έθνος, σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση για το Ελληνικό μετά τις προσφυγές στο ΣτΕ, απάντησε:

«Η δυνατότητα προσφυγής κατά των αποφάσεων του ΣτΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κι η άσκησή του αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ιδιαίτερα σε μεγάλης κλίμακας έργα. Ήταν εντελώς απίθανο, λοιπόν, να μην υπάρχουν προσφυγές για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ όμως ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ενόψει της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος υπήρξε πολύ προσεκτική και ουσιαστική ώστε να μην υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι. Κι αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε τώρα και να καταλάβουν κι όλοι όσοι άσκησαν μια ατεκμηρίωτη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ότι εάν θέλουμε όντως φιλοεπενδυτικό κλίμα κι αν θέλουμε επενδύσεις, πρέπει πριν από όλα να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια δικαίου για τους επενδυτές. Και στην περίπτωση του Ελληνικού χρειάστηκε πολλή δουλειά ώστε να εξασφαλιστούν εκ των υστέρων κι όχι εξ αρχής, όπως θα έπρεπε, οι όροι της ασφάλειας δικαίου».

Τα βασικά επιχειρήματα της προσφυγής

Η πλευρά των πολιτών και των εκπροσώπων φορέων, που κατέθεσε την προσφυγή στο ΣτΕ, στην οποία περιλαμβάνονται πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο, την αυτοδιοίκηση, τις επιστημονικές επαγγελματικές ενώσεις, τα κινήματα και τις συλλογικότητες των νοτίων προαστίων  και ευρύτερα της Αττικής, μεταξύ αυτών εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Μανώλης Γλέζος και η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και πολλοί άλλοι,  στην επιχειρηματολογία τους κατά του σχεδίου ανάπτυξης  της ιδιωτικής επένδυσης στο Ελληνικό σημειώνουν ότι:

 • Παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της λελογισμένης βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος, καθώς επιφέρει ανεπίτρεπτες και μη αναστρέψιμες βλάβες στο φυσικό, οικιστικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Αττικής. Το σχέδιο βρίσκεται εκτός των αποδεκτών ορίων της φέρουσας ικανότητας της πόλης που κατά την κοινή πείρα, την επιστήμη και το πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο θεσπίστηκε το 1985, έχουν προ πολλών ετών ήδη ξεπεραστεί.
 • Η διαδικασία εξέτασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων / ΣΜΠΕ) υπήρξε προσχηματική με στόχο την υποστήριξη σχεδίου που η διοίκηση ενέκρινε ήδη από το έτος 2012 με τον νόμο 4062/2012 και εξειδικεύτηκε με την έγκριση του Επιχειρηματικού Σχεδίου το 2014, το οποίο μάλιστα κυρώθηκε με τον ν.4422/2016 (κύρωση της Σύμβασης). Αναιτιολόγητα απορρίφθηκαν ηπιότερες εναλλακτικές λύσεις χωρίς την ύπαρξη Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Μελέτης κατά τον χρόνο που ελήφθησαν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό του χώρου.
 • Για την υποστήριξη των ειλημμένων αποφάσεων οι πλημμέλειες και ελλείψεις της ΣΜΠΕ ως προς την ουσιώδη και αντικειμενική εξέταση του σχεδίου είναι τόσο κρίσιμες ώστε την καθιστούν αναξιόπιστη, κατά παράβαση της Οδηγίας 2001/42/ΕΚ και της ΚΥΑ 107017/2006. Οι ηπιότερες λύσεις απορρίπτονται, ακόμη και με τη χρησιμοποίηση λανθασμένων στοιχείων και εκτιμήσεων, λύσεις που θα επέτρεπαν την άμεση αξιοποίηση της τελευταίας αυτής εναπομένουσας δημόσιας έκτασης των 6.000 στρεμμάτων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.
 • To «Μητροπολιτικό Πάρκο» συρρικνώνεται και με τις επιτρεπόμενες σε αυτό χρήσεις μετατρέπεται σε πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων ξένων με τον προσδοκώμενο χαρακτήρα του. Το πάρκο σχεδιάζεται ως περίκλειστη αυλή των ψηλών κτιρίων που το περιβάλλουν, με επιτρεπόμενη δόμηση αντίστοιχη αυτής των τουριστικών ζωνών. Δομούνται εκτάσεις με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία, ιδιαίτερα δε στο παράκτιο μέτωπο, με αποτέλεσμα το συνολικό περιβαλλοντικό ισοζύγια του σχεδίου για την πόλη να είναι μηδενικό.
 • Η επιδιωκόμενη ανάπτυξη επί του παράκτιου μετώπου δεν αποτελεί μέρος ορθολογικού σχεδιασμού της Αθήνας, ο κοινόχρηστος και κοινωφελής χαρακτήρα που οφείλει να έχει χάνεται, η ακτή εντατικοποιείται και οικοπεδοποιείται και το ευαίσθητο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα υποβαθμίζεται.
 • Οι δήμοι, οι γειτονιές αλλά και οι επιχειρήσεις γύρω από το σχέδιο επιβαρύνονται από το φράγμα των ψηλών κτιρίων, τα εμπορικά κέντρα, την κυκλοφοριακή κίνηση και οι παλιοί κάτοικοι εκδιώκονται λόγω ενός ΕΝΦΙΑ που διατηρείται πλασματικά σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα.
 • Το πολιτιστικό κεφάλαιο του χώρου και της πόλης αντί να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης αντιμετωπίστηκε ως εμπόδιο του επενδυτικού σχεδίου. Έτσι δεν εξετάστηκαν ούτε αξιολογήθηκαν εμπεριστατωμένα οι επιπτώσεις στους ιστορικούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους, ούτε αναζητήθηκε, όπως έπρεπε, η προσήκουσα μέθοδος ανάδειξής τους, με αποτέλεσμα να υφίστανται σημαντική υποβάθμιση με την εφαρμογή του εξεταζόμενου σχεδίου. Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τόσο ως προς την προστασία των αρχαιοτήτων όσο και ως προς τα ύψη των κτιρίων.

Οι 511 που υπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ

Την προσφυγή στο ΣτΕ υπογράφουν οι:

ΑΙΤΗΣΗ

Των:

 1. Ασημακόπουλος Νίκος του Βασιλείου, επιχειρηματίας
 2. Ασημακόπουλος Νίκος του Παναγιώτη
 3. Βαρβαροπούλου Ιωάννα του Αγγέλου
 4. Βαρβία Μαρία-Ιωάννα του Κωνσταντίνου, καθηγήτρια
 5. Βασιλείου-Τσαρούχα Λέσλι, του Γουίλιαμ
 6. Βήχου Ρένατου Κωνσταντίνου
 7. Δάνος Ανδρέας του Λουίζου, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό
 8. Δάνου Χρυσούλα του Λουίζου, εκδότης
 9. Θεοφανίδης Αχιλλέας του Ιωάννου
 10. Θεοφανίδου Αγνή του Δημητρίου
 11. Θεοφανίδου Ελένη-Άννα του Δημητρίου
 12. Θεοφανίδου Ηρώ του Ιωάννη
 13. Ιωαννίδη Κυριακή του Αποστόλου
 14. Ιωάννου Χριστίνα του Κωνσταντίνου,
 15. Καρκαβέλια Ευανθία του Αριστοτέλη
 16. Καψιώτη Άννα του Δημητρίου,
 17. Καφιώτης Ευάγγελος του Παναγιώτη, πολιτικός μηχανικός, αρχιτέκτων,
 18. Κίνια Ελευθερία του Χρήστου, υπάλληλος Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών,
 19. Κίνια Ευαγγελία του Σπυρίδωνος, ιδ. υπάλληλος,
 20. Κίνιας Σπύρος του Επαμεινώνδα, πρόεδρος Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Ελληνικού
 21. Κυπραίου Πολυξένη του Σωκράτη,
 22. Μανώλης Κωνσταντίνος του Σταμάτη,
 23. Μουτούση Ξάνθια του Γεωργίου,
 24. Οικονομόπουλος Γιώργος του Αντωνίου, επιχειρηματίας,
 25. Παπάλη Βασιλική του Δημητρίου,
 26. Σουλάκου Ειρήνη του Κωνσταντίνου, αρχιτέκτων,
 27. Σπυριάδης Στέλιος του Σπυρίδωνα,
 28. Τζανετάκης Νικόλαος του Παναγιώτη, πολιτικός μηχανικός,
 29. Φιντικάκης Νικόλαος, Δ.Σ. Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων UIA,
 30. φλάκα Αναστασία του Κωνσταντίνου,
 31. Φλάκα Καίτη του Κωνσταντίνου,
 32. Derivolkov Elena του Petros,
 33. Aρβανίτη Αικατερίνη του Νικολάου, έμπορος
 34. Κωνσταντινίδου Παναγιώτα του Γεωργίου, δημοτική σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης,
 35. Μπερβανάκη Αργυρή του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος,
 36. Ντάλλας Νίκος του Ευαγγέλου, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης,
 37. Στεφανόπουλος Νικόλαος του Γιακουμή, δάσκαλος,
 38. Σωληναραίου Κρυστάλλω του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος,
 39. Αδαμίδης Ιορδάνης του Χαραλάμπους, συνταξιούχος,
 40. Αδαμίδου Γεωργία του Δημητρίου, συνταξιούχος,
 41. Αδαμίδου Ξανθούλα του Δημητρίου, οικιακά, δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
 42. Ακερμάνογλου Θεόδωρος του Διονυσίου, μηχανολόγος μηχανικός,
 43. Αναγνώστου Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, ιδ. υπάλληλος,
 44. Αναγνώστου Μαγδαληνή του Κωνσταντίνου, οικιακά,
 45. Αναγνώστου Μαρία του Παναγιώτη, ιδιωτική υπάλληλος,
 46. Αντωνίου Σταθούλα του Γεωργίου, συνταξιούχος,
 47. Αποστολοπούλου Δέσποινα του Ερρίκου, ιδ. υπάλληλος,
 48. Αποστόλου Μαρία του Νικολάου, ψυχολόγος,
 49. Βαλακίδου Κατερίνα του Δημητρίου, οικιακά,
 50. Βάσσιος Βασίλης του Ευαγγέλου, δημ. Σύμβουλος Ελληνικού – Αργυρούπολης,
 51. Γερόπουλος Θεόδωρος του Παναγιώτη, συνταξιούχος,
 52. Γεωργακάκη Ροϊδή του Βασιλείου, π. αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης,
 53. Καλαϊτζάκη Κατερίνα του Σύρου, εκπαιδευτικός,
 54. Καράπα Άννα του Κωνσταντίνου, αρχιτέκτων,
 55. Κόκκινης Γιώργος του Σπυρίδωνα, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης,
 56. Κονδύλη Γεωργία του Σωτηρίου, ελεύθερος επαγγελματίας,
 57. Κοροβέσης Παναγιώτης του Χαραλάμπους, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης,
 58. Κορτζίδης Χρηστός του Κωνσταντίνου, πρώην δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του οικείου δήμου,
 59. Κορτζίδου Φρόσω του Γεωργίου, δασκάλα, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
 60. Κυριακίδης Αχιλλέας του Πασχάλη, λογιστής,
 61. Λαγοπάτης Δημήτρης του Παναγιώτη, ιδ. υπάλληλος,
 62. Λύσσαρης Γιώργος του Νικήτα, συνταξιούχος,
 63. Μακρυγιάννη Δήμητρα του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος,
 64. Μαραγκόπουλος Ιωάννης του Χρήστου, ιδ. υπάλληλος,
 65. Μπαδογιάννης Προκοπής του Γεωργίου, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εθελοντής),
 66. Μπουζάκης Ιωάννης του Αλέξανδρου, συνταξιούχος,
 67. Μπούκας Βασίλειος του Γεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης,
 68. Πατελάρου Ιωάννα του Μιχαήλ, ιδ. υπάλληλος,
 69. Πελέκη Μαρία του Γεωργίου, ιδ. υπάλληλος, δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
 70. Πετριτσοπούλου Αθανασία του Μιχαήλ, δασκάλα,
 71. Ράϊκος Θανάσης του Ιωάννη, δικηγόρος,
 72. Ράϊκου Ζωή του Ιωάννη, περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής,
 73. Σούγελα Δέσποινα του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος,
 74. Σούγελας Νίκος του Κωνσταντίνου, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ελληνικού,
 75. Σταμπουλτζή Χριστίνα του Ευαγγέλου, οικιακά,
 76. Σταρρά Μαριάνθη του Γεωργίου, εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας,
 77. Τσακανίκας Παναγιώτης του Στέφανου, συνταξιούχος,
 78. Τσακανίκας Στέφανος του Παναγιώτη, ιδιωτικός υπάλληλος,
 79. Κουμουνδούρος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, αρχιτέκτών,
 80. Φιλίππου Σπόρος του Θεοχάρη, αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Ελληνικού- Αργυρουπολης,
 81. Αρβανίτη Αικατερίνη του Νικολάου, έμπορος,
 82. Βαγγελάτος Βασίλης του Αγαθαγγέλου, συνταξιούχος,
 83. Βαγγελάτος Μίλτος του Αγαθαγγέλου, ΔΣ Αθλητικής Ένωσης «Ποσείδώνας Γλυφάδας»,
 84. Βαγγελάτου Ειρήνη του Κυριάκου, δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας,
 85. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου, οικονομολόγος, π. αν. υπουργός Οικονομικών,
 86. Γεωργιάδου Φίλη του Σταυριανού, μουσικός, ΔΣ εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής,
 87. Γιαννούλια Κατερίνα του Χρήστου, γεωπόνος, Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ,
 88. Δαμιανός Βασίλης του Γεωργίου, συνδικαλιστής ΔΕΗ,
 89. Δημάκη Ιωάννα του Σεραφείμ, αρχαιολόγος,
 90. Δρόσος Παναγιώτης του Νικολάου, ιδ. υπάλληλος,
 91. Δρουδέ Μαρία του Ιωάννη, συνταξιούχος,
 92. Ευθυμίου Κατερίνα του Δημητρίου, συντηρήτρια αρχαιοτήτων & έργων τέχνης ΥΠΠΟΑ,
 93. Ζαβιτσάνος Αντώνηςτου Δημητρίου, έμπορος,
 94. Ζαβιτσάνος Δημήτριοςτου Ιωάννη, συνταξιούχος,
 95. Ζαβιτσάνου Ιωάννα του Νικολάου, συνταξιούχος,
 96. Ζαβιτσάνου Μαρία του Δημητρίου, άνεργη,
 97. Καλλιντεράκης Αχιλλέας του Γεωργίου, Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας,
 98. Καλλιντεράκης Γιάννης του Γεωργίου, ηλεκτρολόγος μηχανικός,
 99. Καλτσούνης Αντώνης του Αποστόλου, π. καθηγητής ΕΜΠ,
 100. Κούκα Μαρίνα του Ιωάννη, επιχειρηματίας, περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής,
 101. Λούκας Νίκος του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος,
 102. Μάντακα Άννα του Δημητρίου,
 103. Μάντακας Χρηστός του Γεωργίου,
 104. Μαστρογιαννόπουλος Παναγιώτης του Ανδρέα, οικονομολόγος, μέλος Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
 105. Μπολανάκη Καλλιόπη του Δημητρίου, οικιακά,
 106. Μπολανάκη Μαρία του Παύλου, άνεργη,
 107. Μπολανάκης Παύλος του Δημητρίου, συνταξιούχος,
 108. Μποτέας Πέτρος του Ανδρέα, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εθελοντής),
 109. Μπουσουλέγκας Αλέξανδρος του Παναγιώτη, διευθυντής ΕΛΚΕΘΕ,
 110. Νικολόπουλος Θοδωρής του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος,
 111. Νικολόπουλος Κωνσταντίνος του Θεοδώρου, αυτοκινητιστής,
 112. Νικολοπούλου Ιωάννα του Ηλία, συνταξιούχος,
 113. Ντυμένου Κωνσταντίνα του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος,
 114. Πάλλη Αννα του Θεοδώρου, συνταξιούχος,
 115. ΠάλληςΗλίας του Νικολάου, συνταξιούχος,
 116. Παπαγιάννη Όλγα του Σπυρίδωνος, συνταξιούχος,
 117. Παπαγκίκα Κατερίνα του Γεωργίου, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εθελόντρια),
 118. Παπαδημητρίου Δήμητρα του Βασιλείου, νοσηλεύτρια,
 119. Παπαμιχάλης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, συνταξιούχος,
 120. Παπανικολάου Αποστολής του Ευθυμίου, τραπεζικός,
 121. Πρωτογεράκη Μαριαλένα του Μιχαήλ, ιδ. υπάλληλος,
 122. Πρωτογεράκη Παναγιώτα του Γεωργίου, οικιακά,
 123. Πρωτογεράκης Δημήτριο του Μιχαήλ, χρηματιστής,
 124. Πρωτογεράκης Μιχαήλ του Δημητρίου, συνταξιούχος,
 125. Σαφός Γιάννης του Βασιλείου, π. γ. γραμματέας σωματείου μαγείρων Αττικής,
 126. Σιδέρης Χρήστος του Νικολάου, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εθελοντής),
 127. Σιώρα Σαπφώ του Νικολάου, οικιακά,
 128. Σούγελας Αριστείδης του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος,
 129. Σουλάνδρος Δημήτρης του Γεωργίου, συνταξιούχος
 130. Σπαταλά Αννα του Σπύρου, Δ.Σ. Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας,
 131. Τριβιζάκης Γιώργος του Μιχαήλ, εκπαιδευτικός,
 132. Τσερεμέγκλης Γιώργος του Δημητρίου, χημικός,
 133. Τσούκας Δημήτρης, συνταξιούχος,
 134. φιλιπαιος Φραγκίσκος του Γεωργίου, φυσικός,
 135. Φούντά Μαρία του Σεραφείμ, συνταξιούχος,
 136. Φούντά Παναγιώτα του Κωνσταντίνου, ελεύθερος επαγγελματίας,
 137. φωλιά Μαρία του Θεοδώρου, συνταξιούχος,
 138. Χουντής Νικόλαος, ευρωβουλευτής,
 139. Αγγελόπουλος Χρήστοςτου Κωνσταντίνου, αρχιτέκτων,
 140. Αδαμίδης Ιορδάνης του Δημητρίου, συνταξιούχος,
 141. Αλμπάνης Γιάννης του Βασιλείου, κειμενογράφος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 142. Αμαξοπούλου Ελένη του Αντωνίου, δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου,
 143. Αναστασάκη Χαρά του Ιωάννη, φοιτήτρια,
 144. Αναγνώστου Λεωνίδας του Αρχιμήδη, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας,
 145. Αφεντουλίδης Γεώργιος του Βασιλείου, αρχιτέκτων,
 146. Βασάλου Σοφία του Ανδρέα, συντηρήτρια αρχαιοτήτων & έργων τέχνης ΥΠΠΟΑ, ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων,
 147. Βασιλακάκης Στέφανος του Ευαγγέλου, Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»,
 148. Βεκύρη Νικολέτα του Παναγή, πολιτικός μηχανικός,
 149. Βήχας Γιώργος του Ιωάννη, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εθελοντής),
 150. Γαλανοπούλου Βασιλική του Ιωάννη, συνταξιούχος ,
 151. Γεωργιάδης Φαίδωνας του Ευαγγέλου, πολεοδόμος-χωροτάκτης,
 152. Γεωργόπουλος Κώστας του Θεοδώρου, συνταξιούχος,
 153. Δαρκαδάκης Γιάννης του Βασιλείου, δικηνόρος,
 154. Δουκίδου Ελένη, συνταξιούχος δημοσιογράφος,
 155. Ζαφείρη Όλγα του Δημητρίου, μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών ΥΠΠΟ,
 156. Ζαχάρος Κωνσταντίνος του Γεωργίου, καθηγητής στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Πανεπιστημίου Πατρών,
 157. Θεοδόσης Γιάννης του Κωνσταντίνου, προγραμματιστής,
 158. Ιατρίδου Μαρία Ελένη του Σταύρου, μέλος Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
 159. Καλτσώνης Δημήτρης του Σωτήρη, πανεπιστημιακός,
 160. Καρνεσιώτης Ιωάννης του Διονυσίου, υπάλληλος υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας,
 161. Κεφαλάς Τάσος του Ηλία, Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, Επιτροπή για το Ρέμα της Πικροδάφνης,
 162. Κόλλια Άννα-Μαρία του Παναγιώτη,
 163. Κάλλιας Παναγιώτης του Δημητρίου, επιχειρηματίας,
 164. Κολυβάς Στάθης του Πέτρου, συνταξιούχος,
 165. Κρητικός Μάριος του Σπυρίδωνα, Αντιπροσωπία ΤΕΕ, ΔΣ εργαζομένων ΟΑΕΔ, ΔΣ Κοινωνικού Πολυκέντρου ΑΔΕΔΥ,
 166. Κωνσταντινίδου Ροδούλα του Γεωργίου, επιμελήτρια περιβάλλοντος, Σύλλογος για τα Ρέματα «ΡΟΗ»,
 167. Κώνστας Δημήτρης του Αντωνίου, ιδ. υπάλληλος,
 168. Λαμδά Δέσποινα του Παναγιώτη, δημοτική σύμβουλος Δάφνης- Υμηττού,
 169. Λαμπρόπουλος Βασίλης του Λάμπρου, Δ.Σ. Ένωσης Χημικών Μηχανικών,
 170. Λαμπροπούλου Ελένη του Βασιλείου, φοιτήτρια,
 171. Λένη Μαρία του Ελευθερίου, αρχαιολόγος,
 172. Μαραγκός Γιάννης του Ευαγγέλου, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης,
 173. Μαρκεζίνη Όλγα του Σταύρου, Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, Ουρανού 20 και Κενταύρων,
 174. Μπαρδάνη Παρασκευή (Βούλα) του Νικολάου, αρχαιολόγος, ΥΠΠΟΑ,
 175. Μπουρογιάννη Πολυξένη του Λάμπρου, φαρμακοποιός,
 176. Παλάκας Δημήτρης του Αθανασίου, συνταξιούχος,
 177. Παλάκας Κώστας του Αθανασίου, συνταξιούχος,
 178. Πανανιώχου Ειρήνη, συνταξιούχος, Ναυσικάς 13, Παλαιό Φάληρο
 179. Παπαδημητρίου Δήμητρα του Βασιλείου, χημικός μηχανικός,
 180. Παπαϊωάννου Τάσης, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ,
 181. Παρασκευόπουλος Γιώργος του Ιωάννη, ΔΣ Σωματείου Υπάλληλων Καλλιθέας,
 182. Πασσαλίδης Αλέξανδρος του Γεωργίου, μουσικός,
 183. Πασσαλίδης Γιώργος του Αλεξάνδρου, μαθηματικός,
 184. Σινανίδου Ελισάβετ,
 185. Τότσικας Πάνος του Γεωργίου, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
 186. Τσερεμέγκλης Γιώργος του Δημητρίου, χημικός,
 187. Φράγκου Αναστάσιος του Δημητρίου,
 188. Χαιρέτης Χάρης του Κωνσταντίνου, οικονομολόγος, Νέα Σμύρνη
 189. Χρυσοβιτσάνου Αγγελική του Ελευθερίου, γλύπτρια,
 190. Royka Denis του Michel,
 191. Αγαπίου Κώστας του Περικλή, πολιτικός μηχανικός,
 192. Αγγελόπουλος Ευγένιος του Γρηγορίου, ομ. καθηγητής ΕΜΠ,
 193. Αγγελοπούλου Αθηνά-Ελευθερία του Χρήστου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Κουκάκι, Αθήνα
 194. Αθανασάτου Ιωάννα, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 195. Αθανασιάδου – Βαφειάδου Αντωνία του Παναγιώτη, δημοτική σύμβουλος Περιστεριού,
 196. Αθανασούλη Αγγελική, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 197. Ακριβού Βασιλική του Σωκράτη, σχολική καθαρίστρια, διαμερισματική σύμβουλος 6ου διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων,
 198. Αλαβάνος Αλέξανδρος του Νικολάου, πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής,
 199. Αλάτση Τερέζα, εκπαιδευτικός, Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης,
 200. Αλεξίου Θεόδωρος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 201. Αλεξίου Σπύρος του Ανδρέα, εκπαιδευτικός,
 202. Αναστασόπουλος Νίκος του Παναγιώτη, λέκτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ,
 203. Ανδρεάδης Ιωάννης του Θεοδώρου, συγγραφέας/σκηνοθέτης, ομ. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου,
 204. Ανδρέου Αλέξανδρος του Κωνσταντίνου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 205. Ανδρέου Χριστίνα του Δημητρίου, δημοτική σύμβουλος Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας,
 206. Ανδριανοπούλου Παναγιώτα του Δημητρίου, εθνολόγος ΥΠΠΟΑ,
 207. Αρβανιτίδη Άννα – Χαλίνα του Χρήστου, αρχιτέκτων, Δαμέου 2, Αθήνα
 208. Αργαλιώτης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 209. Αργυροπούλου Γεωργία του Γεωργίου, εκδότης,
 210. Αρώνης Χαράλαμπος του Δημητρίου, δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω,
 211. Ασλάνης Γιώργος του Κοσμά, τεχνικός ΥΠΠΟΑ,
 212. Ασπρογέρακας Κώστας του Αδαμάντιου, δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Διάφανος Δήμος»,
 213. Βαζάκα Βασιλική, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 214. Βαϊου Κωνσταντίνα του Θωμά, καθηγήτρια τομέα πολεοδομίας και χωροταξίας Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ,
 215. Βαλλιάνος Χρήστος του Αδάμ, χημικός μηχανικός, περιοδικό «Θέσεις»,
 216. Βαλσάμης Αλέξανδρος του Ευαγγέλου, σκηνοθέτης-εκπαιδευτικός,
 217. Βαλσαμής Σταύρος του Νικολάου, ηλεκτρολόγος μηχανικός,
 218. Βάσσου Βασιλική του Αθανασίου, αρχιτέκτων, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνος,
 219. Βαταβάλη φερενίκη του Γεωργίου, δρ. αρχιτέκτων-πολεοδόμος, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
 220. Βαφειάδου Ελένη του Χρήστου, γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής,
 221. Βελισσαρίου Σίσσυ του Πέτρου, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, π. αντιπρόεδρος Ερευνητικού Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς»,
 222. Βεργάκη Αναστασία του Μύρωνα, υπ. διδ. προϊστορικής αρχαιολογίας,
 223. Βεργέτης Δημήτρις, του Ιωάννη, ψυχαναλυτής,
 224. Βερναδάκης Αλέξανδρος του Παύλου, Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών ΔΕΗ, συνταξιούχος ΔΕΗ,
 225. Βερνάρδου Μαρία του Μαρίνου, αρχιτέκτων, μέλος Δ.Σ. Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου,
 226. Βίτσου Ιωάννα του Διονυσίου, συντηρητρια αρχαιοτήτων & έργων τέχνης ΥΠΠΟΑ, ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων,
 227. Βοζικάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή,
 228. Βοργίας Γεώργιος του Πέτρου, μηχανικός κινητήρων,
 229. Βοσνίδης Παναγιώτης του Πέτρου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 230. Βρεττάκος Χρήστος του Γεωργίου, δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δημοτική Παράταξη «ΆλλοςΔρόμος»,
 231. Βρούτση Ιωάννα του Ιακώβου, ηλεκτρολόγος μηχανικός,
 232. Βωβός – Τουμπάνης Παναγιώτης του Δημητρίου, τεχνικός τύπου,
 233. Βωβού Διονυσία του Ιωάννη, φεμινιστική ομάδα «το ΜΩΒ»,
 234. Γαζέπη Ουρανία του Παναγή, αρχιτέκτων, μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής,
 235. Γαζέπης Νικόλαος του Γεωργίου, αρχιτέκτων, Π. Καλλιγά 12, Φιλοθέη
 236. Γαλάνη Ευαγγελία, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δήμου Χαλανδρίου,
 237. Γαρίδη Έφη, κοινοτική σύμβουλος 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων,
 238. Γαρταγάνη Θεοδώρα του Παναγιώτη, αρχαιολόγος – ιδ, υπάλληλος,
 239. Γερολυμάτος Κώστας, αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών Χαλανδρίου,
 240. Γέρου Κάτιατου Αλεξάνδρου, ηθοποιός,
 241. Γεωργόπουλος Σωτήρης του Πέτρου, συνδικαλιστής ΔΕΗ,
 242. Γιαννόπουλος Νίκος του Βλάσσιου, διορθωτής, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Αθήνα
 243. Γιαννόπουλος Παναγιώτης του Νέστορα, συντακτική ομάδα anti Nazi zone,
 244. Γιόκαρης Γεώργιος του Αναστασίου, ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής, Αντιπροσωπεία Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων,
 245. Γιώτη Ροζίνα του Παναγιώτη, καθηγήτρια Κολλεγίου Αθηνών, Γκάκας Σέργιος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαλανδρίου,
 246. Γκοντόρα Αγγελική του Γεωργίου, γεωπόνος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 247. Γκότσης Στάθης του Αθανασίου, ιστορικός, ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ,
 248. Γλέζος Μανώλης του Νικολάου, πρώην βουλευτής, ευρωβουλευτής,
 249. Γουνελά Βούλα του Αριστείδη, εικαστικός,
 250. Γρέβια Αγγελική του Γεωργίου, αρχιτέκτων,
 251. Δακουρά-Βογιατζόγλου Όλγα του Παναγιώτη, συνταξιούχος αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 252. Δάνου Κωνσταντίνα του Γεωργίου, πρόεδρος Συλλόγου Ρεματιάς Χαλανδρίου,
 253. Δαφέρμου Ειρήνη του Νικηφόρου, διοικητική υπάλληλος, Πάντειο Πανεπιστήμιο,
 254. Δεκατρή Ιωάννα του Παναγιώτη, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων, γ. γραμματέας ΠΕΕΠΟΘΕ,
 255. Δέλιος Δαυίδ του Ιωάννη, συντηρητής αρχαιοτήτων ΥΠΠΟΑ,
 256. Δημητριάδου Ελένη του Σταύρου, αρχιτέκτων,
 257. Δημοπούλου Μαρία του Νικολάου, αρχιτέκτων,
 258. Δήμου Ελένη του Μιχαήλ, αρχιτέκτων, Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης,
 259. Δημούλης Δημήτρης του Στεργίου, καθηγητής Νομικής, Συντακτική Επιτροπή περιοδικού «Θέσεις»,
 260. Διαμαντής Στέλιος του Ιωάννη, ιδ. υπάλληλος,
 261. Διώτη Ηρώ του Μαρίνου, πρώην βουλεύτρια,
 262. Εμμανουήλ Δανάη του Χρήστου, συνταξιούχος,
 263. Ευσταθίου Τάσος, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 264. Ευφραιμίδης Ιωσήφ του Νικολάου, ΔΣ Συλλόγου για τα Ρέματα «ΡΟΗ», Αθήνα
 265. Ζαβιτσάνος Χρήστος του Σπυρίδωνος, καθηγητής,
 266. Ζαχαράκης Κωνσταντίνος του Χρήστου, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης,
 267. Ζέης Θεόδωρος του Δημητρίου, δικηγόρος, Δίκτυο Ενίσχυσης και Στήριξης Μεταναστριών ΔΕΣΜΕ,
 268. Ζευγώλη Μαρία του Γεωργίου, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Εκπαιδευτικός, Αθήνα
 269. Ζεύκη Βιολέττα του Αθανασίου, αρχαιολόγος – μεταφράστρια,
 270. Ζήκας Περικλής του Χριστόδουλου, δημοτικός σύμβουλος Παπάγου- Χολαργού,
 271. Ζούτσος Νικόλαος του Ιωάννη, δημοτικός σύμβουλος Περιστεριού, εκπρ. εκπαιδευτικών ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας, ΔΣ Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής,
 272. Ζωϊδης Μιχάλης του Μενελάου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή,
 273. Ηλίας Ορέστης του Βαγγέλη, δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων,
 274. Ηλίας Σταύρος του Ευαγγέλου, ψυχίατρος,
 275. Θανοπούλου Κατερίνα του Πάικου, περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Αμφιαράου 125, Αθήνα
 276. Θωϊδου Κατερίνα του Παναγιώτη, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας – Ρέντη,
 277. Ιωακείμ Βενετία του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος,
 278. Καβάλλα Φανή, πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής,
 279. Καββαδίας Αντώνης, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Τ.Τ.- Eurobank, Αθήνα
 280. Καββαδίας Μελέτης του Σταμάτη, δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας,
 281. Κακάτσου Χαρίκλεια, του Αντωνίου, αρχιτέκτων μηχανικός,
 282. Καλαϊδοπούλου Μαρία του Ερρίκου, Αντιπροσωπεία Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων,
 283. Καλαμπόκης Γιάννης του Παναγιώτη, δημοτικός σύμβουλος Ν. φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας,
 284. Καλαντζόπουλος Γεώργιος του Σωτηρίου, αρχιτέκτων, Αθήνα
 285. Καλογρίδη Ηλιάννα του Σάββα, Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας,
 286. Καλομοίρης Γρήγορης του Ευθυμίου, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 287. Καπετανόπουλος Πέτρος του Χαραλάμπους, δημ. υπάλληλος,
 288. Καραβίτη Εύη του Γεωργίου, αρχιτέκτων,
 289. Καραθανάσης Πάνοςτου Χρήστου, φοιτητής,
 290. Καρανίκας Ιωάννης του Χαρίλαου, αρχιτέκτων – πολεοδόμος, Κασίμης Χρήστος του Μιχαήλ, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 291. Καταπότη Δέσποινα του Νικολάου, αρχαιολόγος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
 292. Κατερίνη Αμάντα του Ανδρέα, φιλόλογος,
 293. Κατερίνη Αντωνία του Ανδρέα, π. πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων,
 294. Κατερίνης Γιώργος του Κωνσταντίνου, πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ν. Χαλκηδόνας,
 295. Κατζουράκης Κυριάκος του Αντωνίου, ζωγράφος, ομ. καθηγητής ΑΠΘ,
 296. Κατούφα Ευγενία, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 297. Κατσαμάκη Στέλλα του Ιωάννη, πολιτικός επιστήμων,
 298. Κατσιαμπούρα Γιάννα του Νικολάου, ιστορικός των επιστημών ΕΙΕ/ΕΚΠΑ,
 299. Κατσιάπης Χαράλαμπος του Αναστασίου, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Ν. φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας,
 300. Καψόπουλος Ιωάννης του Σπυρίδωνος, φιλόλογος, Αγ. Διονυσίου
 301. Κιούσης Θανάσης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 302. Κλείτσα Όλγα του Νικολάου, κοινοτική σύμβουλος 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων,
 303. Κλεφτοδήμος Δημήτριος του Βασιλείου, ΔΣ ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο
 304. Κλοκίτη Κυριακή του Λεωνίδα, γεωπόνος , Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 305. Κλουτσινιώτη Ουρανία του Ανδρέα, πολεοδόμος-χωροτάκτης,
 306. Κοκκινάκης Θοδωρής του Γεωργίου, Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας,
 307. Κόμβου Μαρία – Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, αρχαιολόγος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,
 308. Κοτρωνάκη Λουκία του Παναγιώτη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 309. Κουβελάκης Στάθης, αν. καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας King’s College Πανεπιστήμιο Λονδίνου,
 310. Κούκκου Αρχοντιά του Αθανασίου, αρχαιολόγος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 311. Κουμαριανός Βαγγέλης του φιλόθεου, δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας, πρόεδρος κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης,
 312. Κουμαριανός φιλόθεος του Παναγιώτη, συνταξιούχος, Λεωφ. Ιωνίας 29, Ν. Φιλαδέλφεια
 313. Κουμνά Αγγελική του Αλεξάνδρου, αρχαιολόγος ΔΠΑΝΣΜ ΥΠΠΟΑ,
 314. Κούρασης Θύμιος αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου, Κουριδάκης Σπύρος του Νικήτα, συνταξιούχος γιατρός ΕΣΥ
 315. Κουρκούτη Στέλλα του Κωνσταντίνου, δημοτική σύμβουλος δήμου Νίκαιας- Ρέντη, Νίκαια
 316. Κουρουπη – Σαντόρο Μαρίτα του Κύρου, Οικολογική Κίνηση Πεύκης,
 317. Κουτσιλιέρης Ιωάννης του Βασιλείου, συντ. λογιστής, Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης,
 318. Κουτσούμπα Δέσποινα του Βασιλείου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, ταμίας Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,
 319. Κουτσουμπού Μαρία του Θεοδώρου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 320. Κριθαράς Δημήτρης του Βασιλείου, αρχαιολόγος,
 321. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, π. βουλευτής, περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου,
 322. Κωνσταντίνου Πέτρος του Γεωργίου, δημ. σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή),
 323. Λαζαρίδου Καλλιόπη (Πέπη) του Δημητρίου, συνταξιούχος αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 324. Λαφαζάνη Όλγα του Παναγιώτη, κοινωνική γεωγράφος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
 325. Λεοντίδου Λίλα του Ιάσωνος, ομ. καθηγήτρια ΕΑΠ, απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών (κτίριο Ελληνικού),
 326. Λιανοπούλου Βαρβάρα του Δημητρίου, κοινωνιολόγος,
 327. Λιερός Γιώργος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 328. Λιόντος Γεράσιμος του Γεωργίου, δημοσιογράφος,
 329. Λούμου Αγγέλα του Γεωργίου, δρ. γεωπόνος γεωργοοικονομολόγος,
 330. Λούπου Αθηνά – Χριστίνα του Αριστοφάνη, αρχαιολόγος – αναστηλώτρια, επίτιμη Δ/ντρια ΥΠΠΟΑ,
 331. Λυμπεράτος Γεράσιμος, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Μαγιάκης Λεύτερης του Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου,
 332. Μαγριπλής Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 333. Μάζη Χρυσούλα, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 334. Μακρή Αλεξάνδρα του Κλεάρχου, φεμινιστική ομάδα «το Μωβ»,
 335. Μαλανδρενιώτη Λιάνα του Δημητρίου, δημοσιογράφος, μουσικοκριτικός,
 336. Μαλανδρενιώτης Γιώργος του Δημητρίου, συνταξιούχος αρχιτέκτων,
 337. Μαλτέζου Θεανώ του Εμμανουήλ, εκπαιδευτικός, Αθήνα
 338. Μαντάς Ασημάκης του Ιωάννη, νευρολόγος, ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής,
 339. Μανωλεδάκης Θεόδωρος του Μιχαήλ, μηχανολόγος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας,
 340. Μαούνης Αντώνης του Γεωργίου, π. πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής,
 341. Μαραγκουδάκη Δήμητρα του Βασιλείου, συνταξιούχος,
 342. Μαρκέτου Πελαγία του Αλεξάνδρου, μεταφράστρια – ιστορικός,
 343. Μαρματάκης Κώστας του Μιχαήλ, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση,
 344. Μαστροδήμου-Καλλέργη Μαρία του Σωκράτη, συνταξιούχος,
 345. Ματσούκα Βόλια του Θωμά, συνταξιούχος,
 346. Μαυρομμάτη Παναγιώτα του Σπυρίδωνος, ιδ. υπάλληλος,
 347. Μεραμβελιωτάκη Έφη του Χαραλάμπους, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 348. Μεταξά Ευαγγελία του Χαράλαμπους, κοινοτική σύμβουλος 7ης Διαμερισματικής Κοινότητας Αθηναίων,
 349. Μηνακάκη Ελένη-Αλίκη του Πέτρου, ψυχολόγος,
 350. Μηνακάκη Ρεγγίνα του Πέτρου, οικονομολόγος,
 351. Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος του Βατίστα, οικονομολόγος,
 352. Μπάνος Κυριάκος του Δημητρίου, δημοσιογράφος,
 353. Μπαρμπαρέσου-Munsch Σωτηρία του Αναστασίου, άνεργη, Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, Αθήνα
 354. Μπαρούτας Κώστας, πολιτικός μηχανικός,
 355. Μπεκιάρη Στέλλα του Άγη, μεταφράστρια,
 356. Μπολώτα Μυρτώ του Αριστομένους, Δομή Αλληλεγγύης Πειραιά,
 357. Μπουμπά Κωνσταντίνα, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 358. Μπουρλής Κωνσταντίνος του Νικολάου, φοιτητής, Παγκράτι, Αθήνα
 359. Μυτιληναίου Άννα του Ευστρατίου, αρχαιολόγος-μουσειοπαιδαγωγός,
 360. Νάκας Ιωάννης του Δημητρίου, αρχαιολόγος,
 361. Νίκης-Σαραντοπούλου Γιάννα του Λεωνίδα, γραφίστρια,
 362. Νικολάου Παναγιώτα του Νικολάου, Γενικό Συμβούλιο ΟΤΟΕ,
 363. Νικολάου Χάρις του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος,
 364. Νικολιδάκη Φλωρεντία του Νικολάου, συνταξιούχος, περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής,
 365. Ξυγκάκη Σοφία του Χρήστου, μεταφράστρια-αρθρογράφος, φεμινιστικό κίνημα,
 366. Πάγκαλος Μανόλης του Στυλιανού, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης,
 367. Παλαιστίδης Κωνσταντίνος του Βασιλείου, συνδικαλιστής στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής,
 368. Παναγιώτου Σπύρος του Ιωάννη, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι»,
 369. Πάνου Αντωνία του Αναστασίου, αρχιτέκτων,
 370. Πάνου Γιάννης του Αθανασίου, Αντιπροσωπεία Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων,
 371. Πάνου Γιώργος του Ευαγγέλου, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας,
 372. Πάνου Ελένη του Θεοδώρου, υπάλληλος ΥΠΠΟΑ,
 373. Παντελαίου Τόνια του Ιωάννη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Εξάρχεια, Αθήνα
 374. Παπαγεωργίου Χρυσούλα του Παναγιώτη, Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων,
 375. Παπαδημητρίου Γεσθημανή (Μάνια) του Θεοδώρου, ηθοποιός,
 376. Παπαδοκωστόπουλος Αρης του Χρήστου, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου,
 377. Παπαδόπουλος Κώστας του Γεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νίκαιας- Ρέντη,
 378. Παπαθανασίου Χρήστος του Κωνσταντίνου, μηχανικός δικτύων Η/Υ, μέλος της Συντ. ομάδας ιστοσελίδας «gr»,
 379. Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος, του Ιωάννη, μουσικός, Αιόλου και Αγίου Σεραφείμ, Κερατέα, δήμος Λαυρεωτικής
 380. Παπακώστα Μάγια του Κωνσταντίνου, φοιτήτρια, Ν. Ιωνία
 381. Παπακώστας Βασίλειος του Δημητρίου, δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας, Αθήνα
 382. Παπακώστας Κώστας του Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός, ομάδα «Ποδονίφτης» , Ν. Ιωνία
 383. Παπαλέξη Πολυξένη του Δημητρίου, φαρμακοποιός, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού {εθελόντρια} , Δάφνη
 384. Παπαλουκά Ευτυχία του Χαραλάμπους, ψυχολόγος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ν.φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας,
 385. Βασ. Αλεξάνδρου, Ν. Φιλαδέλφεια.
 386. Παπανδρέου Χρήστος του Ελευθερίου, κοινωνικός λειτουργός, Ν. Χαλκηδόνα
 387. Παπαχατζής Ηλίας του Θεοφάνη, εκπαιδευτικός, μέλος ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ,
 388. Παπασαράντης Γαβριήλ του Θεόφιλου, Επιτροπή Λόφων Φιλοπάππου,
 389. Φωτομάρα 24, Ν. Κόσμος, Αθήνα
 390. Παπαχριστούδη Σταματούλα του Σιδέρη, δημοσιογράφος,
 391. Πάπουλης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, π. πρόεδρος Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής,
 392. Πασχαλίδης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη ,αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 393. Πατρικίου Κατερίνα, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης,
 394. Παυλόπουλος Γιώργος του Βασιλείου, τραπεζικός, π. γενικός σύμβουλος ΟΤΟΕ,
 395. Παυλοπούλου Αδαμαντία, τοπογράφος μηχανικός,
 396. Παύλου Αλεξάνδρα του Θεοδώρου, μεταφράστρια,
 397. Περάκης Πέτρος του Γεωργίου, αρχιτέκτων,
 398. Περδίκη Παναγιώτα του Ιωάννη, αντιδήμαρχος Κερατσινιου-Δραπετσώνας ,δημοτική παράταξη «ΆλλοςΔρόμος»,
 399. Πετεινάκη Μαρία του Στεφάνου, αρχιτέκτων,
 400. Πετούρη Ελένη του Αθανασίου, αρχιτέκτων,
 401. Πετούρη & Παπαδημητρίου, Μαρκόπουλο Μεσογαίας
 402. Πετρόπουλος Δημήτρης του Πέτρου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ,
 403. Πετροπούλου Βασιλική του Σταύρου, αρχιτέκτων,
 404. Πίνη Εύη του Γεωργίου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 405. Πιπέλια Ελένη του Ιωάννη, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 406. Πορτάλιου Ελένη του Σταύρου, ομ. καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
 407. Πρελορέντζος Αρσένης του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας.
 408. Πρίντζου Τάνια του Ιωάννη, κοινωνική λειτουργός,
 409. Πρωτονοτάριος Γιάννης του Νικολάου, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, ομ. καθηγητής ΕΜΠ,
 410. Ρηγοπούλου Καλλιόπη (Πέπη) του Στυλιανού, συγγραφέας, ομ. καθηγήτρια ΕΚΠΑ,
 411. Ρήγου Μυρτώ του Χρήστου, ψυχοθεραπεύτρια-μεταφράστρια,
 412. Ρινάλντι Ροδόλφος του Γουλιέλμου, εκδότης,
 413. Ρουμπάνης Χρήστος του Ηλία, Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας,
 414. Ρούσσος Σίμος, δήμαρχος Χαλανδρίου,
 415. Ρώτα Μαρία του Κωνσταντίνου, ψυχολόγος, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εθελόντρια),
 416. Σακαλή Όλγα του Θεοδώρου, αρχαιολόγος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,
 417. Σακούτης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, δημ. σύμβουλος Πετρούπολης, ΔΣ ΠΕΔΑ, Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ,
 418. Σαπουνάς Γιώργος του Ευαγγέλου, συμβασιούχος εκπαιδευτικός,
 419. Σαρηγιάννης Γιώργος, ομ. καθηγητής τομέα Πολεοδομίας-Χωροταξίας ΕΜΠ, Μαρούσι
 420. Σκαλτσά Θεοδώρα, συνταξιούχος,
 421. Σκαμπά Αθηνά του Δημήτριου, δημοτική σύμβουλος Χαϊδαρίου,
 422. Σκαργιώτη Κατερίνα του Νικολάου, ιστορικός,
 423. Σκλαβούνος Γεράσιμος του Σπυρίδωνος, πολεοδόμος-χωροτάκτης,
 424. Σκούμπη Βίκη του Κωνσταντίνου, αρχισυντάκτρια περιοδικού αλήthεια,
 425. Σολωμού Ελισάβετ του Σπυρίδωνος, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 426. Σπάθής Γεράσιμος του Δημοσθένη, καθηγητής ΕΜΠ, Συντακτική Επιτροπή περιοδικού «Θέσεις»,
 427. Σπανούδη Δέσποινα του Κωνσταντίνου, χημικός μηχανικός, περιβαλλοντολόγος,
 428. Στεφανοπούλου Ελένη του Θεόδωρος, υπ. δρ. Πανεπιστημίου Σαουθάμπτον,
 429. Στεφάνου Ελένη του Κωνσταντίνου, αρχαιολόγος Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο,
 430. Συράκου Σταυρούλα του Κυριάκου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Κερατσινίου-Δραπετσώνας,
 431. Συρίδου Πελαγία του Γεωργίου, πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου, άνεργη,
 432. Σχίζας Γιάννης του Θωμά, διαχειριστής ιστότοπων, οικολόγος,
 433. Σωτήρης Παναγιώτης του Γεωργίου, διδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου,
 434. Σωτηροπούλου Ευαγγελία του Αντωνίου, πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Ν. Ερυθραίας, αντιπ. ΔΣ Ένωσης Συλ/γων Γονέων Κηφισιάς,
 435. Ταμβάκη Κατερίνα του Σταμάτη, επιχειρηματίας,
 436. Ταυρής Νίκος του Γεωργίου, δημοσιογράφος,
 437. Τζαβέλλα Ελισάβετ του Παντελεήμονος, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, μέλος ΣΕΠ Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου,
 438. Τζαβέλλας Παντελής του Αλεξάνδρου, συνταξιούχος γιατρός,
 439. Τζιαντζή Μαριάννα του Ανδρέα, συγγραφέας, δημοσιογράφος,
 440. Τζιμογιάννη Νιόβη του Κωνσταντίνου, αρχιτέκτων,
 441. Τζιρτζιλάκη Ελένη του Πέτρου, διδάκτωρ αρχιτέκτων,
 442. Τόμπρου Μαρία του Σπυρίδωνος, ιδ. υπάλληλος,
 443. Τοσονίδου Δέσποινα του Θεοφίλου, ΕΓ ΟΕΝΓΕ, ΔΣ ΕΙΝΑΠ, ΔΣ σωματείου εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας,
 444. Τραυλού Πέννυ του Ευσταθίου, λέκτορας πανεπιστημίου Εδιμβούργου,
 445. Τριάντη Ευθυμία του Δήμου, εκπαιδευτικός,
 • Τσαμουρά Μαρίνα του Στυλιανού, επιμελήτρια εκδόσεων,
 1. Τσαπόγα Μαρία του Δημητρίου, μεταλλειολόγος μηχανικός,
 2. Τσαπόγας Παναγιώτης του Δημητρίου, χημικός μηχανικός,
 3. Τσατήρης Βασίλειος του Δημητρίου, γεωπόνος – εκπαιδευτικός,
 4. Τσίγκος Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου,
 5. Τσιμπούκου Σταματίνα του Γεωργίου, εκπαιδευτικός,
 6. Τσιποπούλου Μεταξία, αρχαιολόγος, επίτιμη διευθύντρια ΥΠΠΟΑ,
 7. Τσούτσιας Γιάννης του Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων,
 8. Φασίτσα Καλλιόπη, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου,
 9. Φίλιππα Χριστίνα του Νικολάου, Ίάνθη» ΑΜΚΕ για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό,
 10. Φρούσσου Ελένη του Γεωργίου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 11. Φυκούρα Αγγελική του Δημητρίου, συντ. τραπεζικός, Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης,
 12. Φώσκολου Ιωάννα του Λεονάρδου, ιδιωτική υπάλληλος,
 13. Φωτιάδου Μαρία-Κοραλία του Γεωργίου, αρχιτέκτων,
 14. Χαλικιάς Αλέξανδρος του Θεμιστοκλή, Αντιπροσωπεία Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων,
 15. Χαραλαμπίδη Ειρήνη-Αθανασία του Νικολάου, γραφίστρια ΥΠΠΟΑ,
 16. Χάρη Χαρίκλεια του Αθανάσιου, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, υπ. δρ. ΕΜΠ,
 17. Χαριτίδου Σοφία του Ηλία, συνταξιούχος εκπαιδευτικός,
 18. Χασάπη Αθανασία του Παναγιώτη, εκπαιδευτικός,
 19. Χατζηαθανασιάδου Βούλα, εκπαιδευτικός,
 20. Χατζηαργυρού Έρση του Αναστασίου, ζωγράφος,
 21. Χατζημιχάλης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ, ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
 22. Χριστουλάκης Δημήτριος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας Χαλανδρίου,
 23. Χριστούλη Έλενα, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης και Κοινωνικής Πολιτικής Χαλανδρίου,
 24. Χρόνης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Δ.Σ. Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός»,
 25. Χρυσόγελος Νίκος του Περικλή, π. ευρωβουλευτής, συμπρόεδρος «Πράσινοι- Αλληλεγγύη»,
 26. Ψαρρέας Πέτρος του Παναγιώτη, υπ. διδάκτωρ ΕΜΠ,
 27. Ψούχλου Αφροδίτη του Νικολάου, συντηρήτρια αρχαιοτήτων & έργων τέχνης ΥΠΠΟΑ,
 28. Αναστασοπούλου Δήμητρα του Γεωργίου, π. συμβασιούχος διοικητικός ΥΠΠΟΑ,
 29. Ανδριανάκης Μιχάλης του Γεωργίου, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων,
 30. Αποστολάκη Αναστασία του Σταματίου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ,
 31. Βασιλάκης Αντώνιος του Σπυρίδωνα, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, Κνωσός, Ηράκλειο Κρήτης
 32. Βασιλείου Ελένη του Δημητρίου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, Ιωάννινα
 33. Βλαχόπουλου Ρωξάνη του Δημητρίου, γραφίστρια ΑΜΘ ΥΠΠΟΑ, Θεσσαλονίκη
 34. Γιούργα Χριστίνα, γεωπόνος, δρ. περιβαλλοντικών επιστημών, Μυτιλήνη
 35. Δικίδου Μαριάνθη του Γεωργίου, οφθαλμίατρος, Ηράκλειο
 36. Ιωακείμογλου Ηλίας του Ευριπίδη, οικονομολόγος, Συντακτική Επιτροπή περιοδικού «Θέσεις», Κήπος Μήλου
 37. Καρλιάμπας Γιάννης του Ηλία, αρχαιολόγος, ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Βόρειας Ελλάδας, Σουρωτή
 38. Κατσουγκράκη Γιάννα του Οδυσσέα, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, Μαγούλα Σπάρτης
 39. Κούσουλας Ευάγγελος του Γεωργίου, βιοκαλλιεργητής, Νεοχώρι Μεσολογγίου
 40. Μαντζώρος Φώτης του Αλέκου, εκπαιδευτικός, Ράχες Ικαρίας
 41. Μαρκέτου Σταματία του Παναγιώτη, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ρόδος
 42. Μαυράκη – Μπαλάνου Μαρία του Κωνσταντίνου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, πρόεδρος παρ/ματος Κρήτης Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ηράκλειο Κρήτης
 43. Μπαλής Ιωάννης του Γεωργίου, ΠΕ συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, ΕΦ.Α.ΗΡΑ., ΥΠΠΟΑ, Μ. Αλεξάνδρου, Κάτω Γούβες, Ηράκλειο Κρήτης
 44. Μπαρακάρη Κατερίνα του Κωνσταντίνου, αρχαιολόγος, Ναύπλιο
 45. Νίκα Ζαχαρούλα του Ευαγγέλου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας, γ. γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας, Χαλκίδα
 46. Πανδή Θάλεια του Ιωάννη, μικροβιολόγος, Χαλκίδα
 47. Πανουτσόπουλος Νίκος του Χαραλάμπους,           αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη
 48. Πετρόπουλος Γεράσιμος του Δημητρίου, εκπαιδευτικός, Αγρίλια, Μεσολόγγι
 49. Πίσπα Μαρία του Ιωάννη, αρχαιολόγος – μουσειολόγος, Μ. Αλεξάνδρου, Κάτω Γούβες, Ηράκλειο Κρήτης
 50. Πουλημένου Ευγενία του Γεωργίου, αρχαιολόγος, Πάτρα
 51. Σερετάκη Ιωάννα του Κωνσταντίνου, οδοντίατρος, Στυλίδα
 52. Σολομών Εσθήρ του Σαλώμ, επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πανεπιστημιούπολη Ιωάννινα
 53. Σταματόπουλος Δημήτρης του Αθανασίου,  ιστορικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη
 54. Στρατούλη Γεωργία του Ελευθερίου, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, πρόεδρος Τοπικού Παρ/τος Μακεδονίας-Θράκης Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ωραιόκαστρο
 55. Φουρλίγκα Εύα του Βασιλείου, αρχαιολόγος – μουσειολόγος ΥΠΠΟΑ, Θεσσαλονίκη
 56. Χαμηλάκη Κατερίνα του Ανδρέα, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΑ, ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πάτρα
 57. Χαμηλάκης Γιάννης του Γεωργίου, αρχαιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Brown, Πετράς Σητείας
 58. Χατζήαναστασίου Τάσος του Δημητρίου, δρ. ιστορίας, Ναύπλιο
 59. Χατζής Μιχάληςτου Νικολάου, χημικός, Μεσολόγγι
 60. Λαλάκη Δέσποινα του Αποστόλου, κοινωνιολόγος, Lexington Ave, New York
 61. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ν.π.δ.δ., που εδρεύει στη Λεωφ. Δεκελείας αρ. 97, νομίμως εκπροσωπούμενος υπό του Δημάρχου του
 62. «Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού», εκπρόσωπος : Κίνιας Σπυρίδων, οδός 1 αρ 13 Κάτω Ελληνικό
 63. «Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ | Naturefriends Greece», Ανθέων 72, Χαϊδάρι, πρόεδρος, εκπρόσωπος Φωτεινάκης Κώστας Χαϊδάρι
 64. «Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση» (ΙΝΕΠΑ), μη κερδοσκοπικό Σωματείο, εκπρόσωποι: πρόεδρος Κυράνης Ανδρέας, αρχιτέκτων, γ. γραμματέας Οικονομίδης Αλέξανδρος, μαθηματικός, μηχανουργός,
 65. «Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών, Τμήμα Αττικής», Κλάδου & Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι

ΚΑΤΑ

 1. Του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 2. Του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 3. Της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και
 4. της Υφυπουργού Οικονομικών