Την ένταξή του, στο πρόγραμμα WiFi for Europeans (WiFi4eu) προωθούν 16 δήμοι της Αττικής, για την ανάπτυξη δικτύων WiFi δωρεάν πρόσβασης των πολιτών, σε... Αυτοί είναι οι 16 δήμοι, που ετοιμάζουν δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους, με χρηματοδότηση από την ΕΕ

Την ένταξή του, στο πρόγραμμα WiFi for Europeans (WiFi4eu) προωθούν 16 δήμοι της Αττικής, για την ανάπτυξη δικτύων WiFi δωρεάν πρόσβασης των πολιτών, σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας κτλ. με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι δήμοι υπέγραψαν τη σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), μαζί με 15 ακόμη Δήμους της Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης των μελετών και να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο.

Οι Δήμοι

Οι δήμοι που διεκδικούν τη ένταξη τους στο Πρόγραμμα WiFi for Europeans είναι οι:

 1. Δήμος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας,
 2. Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου,
 3. Δήμος Γαλατσίου,
 4. Δήμος Ωρωπού,
 5. Δήμος Βύρωνος,
 6. Δήμος Μεγαρέων,
 7.  Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,
 8. Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας,
 9. Δήμος Σαλαμίνας,
 10. Δήμος Περάματος,
 11. Δήμος Πετρούπολης,
 12. Δήμος Ν. Ηρακλείου Αττικής,
 13. Δήμος Ασπροπύργου,
 14. Δήμος Αίγινας
 15. Δήμος Σπετσών και
 16. Δήμος Σαρωνικού

Δήλωση

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, με αφορμή την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από τους 16 δήμους, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Αξιοποιούμε μια σημαντική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την ψηφιακή υποδομή του Δήμου, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών και να εξασφαλίσουμε συνθήκες ισότιμης συμμετοχής στην ψηφιακή κοινωνία» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «η πρόσβαση στο διαδίκτυο πλέον αναγνωρίζεται ως δικαίωμα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή το εισόδημά τους».

NEWSLETTER