Την ανησυχία τους για το μέλλον του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τριών “μεγάλων” κατασκευαστικών εταιρειών, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ABAΞ, στις τοποθετήσεις...

Την ανησυχία τους για το μέλλον του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τριών “μεγάλων” κατασκευαστικών εταιρειών, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ABAΞ, στις τοποθετήσεις τους στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

  • Τεκμηρίωσαν τις θέσεις τους ενω σε πολλά σημεία των παρεμβάσεων τους μίλησαν με παραδείγματα και δραματικούς τόνους.
  • Ο  πρόεδρος του ΑΚΤΩΡ Δημήτρης Κούτρας, κατέδειξε τον κίνδυνο του αφελληνισμού του κατασκευαστικού κλάδου λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Εθνική Ελλάδας των κατασκευών δε θα έχει Έλληνες παίκτες αλλά μεταγραφές από το εξωτερικό”.
  • Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περδικάρης, με βάση τα επίσημα στοιχεία από εργοληπτικούς συνδέσμους ανέφερε ότι, οι δημόσιες επενδύσεις στην περίοδο 2008 – 2016, παρουσίασαν μείωση με Μέσο Ετήσιο Ρυθμό Μεταβολής -4,3%.
  • Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της J&P ΑΒΑΞ Κ. Μίτζαλης αναφέρθηκε στην έλλειψη νέων έργων στη χώρα μας και τη δυσκολία στη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Οι δραματικοί τόνοι κορυφώθηκαν στο τέλος από τον Κ. Μίτζαλη. Έκλεισε την συζήτηση λέγοντας:

-«Κάντε κάτι»!

Και επικαλούμενος το ποντιακό τραγούδι, γνωστό με την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη κατέληξε: «Πατρίδα σε αναζητώ σαν καταραμένος, στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»…..

NEWSLETTER