Στις 24 Μαΐου 2018 στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη / Αμερικανική σχολή κλασσικών σπουδών στην Αθήνα θα διεξαχθεί διεθνές συνέδριο με τίτλο «The Future of Money»... «The Future of Money»: Συνέδριο για το μέλλον του χρήματος

Στις 24 Μαΐου 2018 στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη / Αμερικανική σχολή κλασσικών σπουδών στην Αθήνα θα διεξαχθεί διεθνές συνέδριο με τίτλο «The Future of Money»  (το μέλλον του χρήματος).

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι ανάλογο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή νομικών και οικονομικών οργανισμών. Συνδιοργανωτές του συνεδρίου στην Αθήνα είναι η Νομική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Καλεσμένοι είναι ομιλητές από 7 διαφορετικές χώρες, διεθνείς οργανισμούς καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Από ελληνικής πλευράς θα γίνουν παρουσιάσεις μεταξύ άλλων από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Χρήστο Γκόρτσο και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γκίκα Χαρδούβελη.

Το ίδιο το χρήμα και ο τρόπος δημιουργίας του είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω των αλλαγών και των τεχνολογικών καινοτομιών τα τελευταία χρόνια και ένα θέμα που ξεπερνά τα στενά όρια των οικονομικών ή νομικών προσεγγίσεων, αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας και αφορά και επηρεάζει άμεσα κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τους ομιλητές μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:

https://nbevents.org/event1/event1-future/

 

 

 

NEWSLETTER