Του Κώστα Βουτσαδάκη/ Το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας περιλαμβάνεται στα βασικά θέματα συζήτησης κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που πραγματοποιείται την Τρίτη... Το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας στην κορυφή της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ

Του Κώστα Βουτσαδάκη/

Το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας περιλαμβάνεται στα βασικά θέματα συζήτησης κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και στην οποία αναμένεται να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου για τρίτη διετία ο κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόκειται να παρουσιαστούν στα μέλη του Συνδέσμου, η ετήσια εξοικονόμηση από τις παρεμβάσεις που έγιναν για τη μείωση του κόστους, κυρίως στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, διαμορφώθηκε το 2016 σε 140 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το ενεργειακό παραμένει σημαντικό πρόβλημα για μεγάλο τμήμα της ελληνικής μεταποίησης που θεωρεί ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υψηλές και υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής.

Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται και από πλευράς ΔΕΗ καθώς η γενική συνέλευση των μετόχων που θα συνεδριάσει στις 7 Ιουνίου αναμένεται να εγκρίνει αναδρομικά την παράταση ισχύος των βιομηχανικών τιμολογίων και των εκπτώσεων όγκου που εφαρμόστηκαν το 2015, ως τις 28 Φεβρουαρίου. Για το μετέπειτα διάστημα θα ληφθούν αποφάσεις στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου με βασικό αντικείμενο την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση.

Κεντρικός ομιλητής στην  γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί  στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι ο πρώην Αντικαγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Sigmar Hartmut Gabriel.

Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα. Στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νέο ΔΣ 

Η σύνθεση του προτεινομένου νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ έχει ως εξής:

 1. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος
 2. Γιάννης Γιώτης, Αντιπρόεδρος
 3. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος
 4. Νίκος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος
 5. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος
 6. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος
 7. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος
 8. Αλέξανδρος Μακρίδης, Γενικός Γραμματέας
 9. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ταμίας
 10. Οδυσσέας Αθανασίου, Μέλος ΔΣ
 11. Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ
 12. Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ
 13. Καλλίνικος Καλλίνικος, Μέλος ΔΣ
 14. Ιωάννης Καραγιάννης, Μέλος ΔΣ
 15. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Μέλος ΔΣ
 16. Ελένη Κολιοπούλου, Μέλος ΔΣ
 17. Πάνος Κυριακόπουλος, Μέλος ΔΣ
 18. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος ΔΣ
 19. Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος ΔΣ
 20. Μιχάλης Τσαμάζ, Μέλος ΔΣ