Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχοντας ως πάγια θέση τους ότι οι επιλογές για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχοντας ως πάγια θέση τους ότι οι επιλογές για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη είναι μη βιώσιμες για το μέλλον της χώρας, ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στα Ιωάννινα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως εκφράστηκαν με σχετικό ψήφισμα στο πρόσφατο συνέδριο τους ζητούν την άμεση ανάκληση των αδειών έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων και την αναστολή κάθε εργασίας. Επιπρόσθετα ζητούν την κατάρτιση νέου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, με βάση προτάσεις που επιβάλλουν τον απόλυτο σεβασμό στο τοπίο, τον πολιτισμό και τη βιοποικιλότητα της ελληνικής υπαίθρου και τη στροφή προς ένα βιώσιμο ενεργειακό μοντέλο, βασισμένο στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ, για την οποίες η χώρα μας διαθέτει σαφέστατα, πανευρωπαϊκά προνομιακό φυσικό δυναμικό ηλιοφάνειας, αιολικής ενέργειας και υδροκίνησης.

Μέχρι τη καθολική απαγόρευση νέων ερευνών και εξορύξεων απαιτούν την άμεση νομική θωράκιση όλων των προστατευόμενων περιοχών από τις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων και την καθολική απαγόρευση της μη συμβατικής εξόρυξης υδρογονανθράκων όπως και όλα εκείνα τα μέτρα που δημιουργούν αρνητικό επιχειρηματικό περιβάλλον για το πετρελαϊκό λόμπυ. Ακόμη ζητούν από όλους τους έλληνες βουλευτές να επανεξετάσουν την στάση τους και να αναλογιστούν τις ιστορικές ευθύνες τους για την παράδοση της χώρας στα διεθνή πετρελαϊκά λόμπυ.

Οι Οικολόγοι πράσινοι στηρίζουν των αγώνα των Ηπειρωτών διότι το περιβάλλον και το μέλλον των επόμενων γενιών είναι πάνω από τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών. Συμμετέχουν και στηρίζουν το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων την 1η Ιουνίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα στα Γιάννενα.