«Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, Ηλεκτροκίνηση και οι Ανανεώσιμες Πηγές χαράζουν το μέλλον της ανάπτυξης με γνώμονα την βελτίωση του περιβάλλοντος», είναι το θέμα της εκδήλωσης... Εκδήλωση για το Περιβάλλον: «Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, Ηλεκτροκίνηση και ΑΠΕ χαράζουν το μέλλον της ανάπτυξης»

 «Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, Ηλεκτροκίνηση και οι Ανανεώσιμες Πηγές χαράζουν το μέλλον της ανάπτυξης με γνώμονα την βελτίωση του περιβάλλοντος», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στις 5 Ιουνίου και ώρα 9:30, με πρωτοβουλία της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2018.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με παρουσίαση της θεματολογίας και των στόχων της εκδήλωσης (Χατζάκης Νίκος, Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΤΕΕ/ΤΚΜ), ενώ θα συνεχιστούν με τις ομιλίες:

«ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση στην Κεντρική Μακεδονία» (Γιουτίκας Κώστας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

– «Έργα Εξοικονόμηση  Ενέργειας στο δήμο Θεσσαλονίκης» (Δημαρέλος Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων – Δήμος Θεσσαλονίκης)

«Προστασία περιβάλλοντος στη Γερμανία και Δράσεις του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου» (Γιώργος Θεοδωράκης – Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο)

–  «Η ηλεκτροκίνηση σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο» (Δρ. Αγερίδης Γιώργος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο ΚΑΠΕ)

– «Εφαρμογές συστημάτων αποθήκευσης στο Δίκτυο Διανομής. Αποθήκευση ‘πίσω από το μετρητή και κεντρική αποθήκευση» (Φώτης Γάκης, Τομεάρχης Ρυθμιστικών Θεμάτων – ΔΕΔΔΗΕ – Διεύθυνση Χρηστών Δικτύου)

– «Tilos Project – Ο βραβευμένος Καινοτόμος υβριδικός σταθμός ενέργειας» (Ζήσιμος Μαντάς, Υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης  του Ομίλου Εταιρειών Eunice Energy)

«Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας σε κτηριακές εγκαταστάσεις με ΦΒ – Πιλοτικά έργα και οικονομική βιωσιμότητα» (Δρ. Γεώργιος Χ. Χριστοφορίδης, Αν. Καθηγητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

–  «Ηλιακά μη επανδρωμένα οχήματα (UAV)» (Δρ. Υάκινθος Κυριάκος, Αν. Καθηγητής Μηχανολόγος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών  ΑΠΘ)

– «Φωτοβολταϊκά – Αποθήκευση – Ηλεκτροκίνηση – Το Σήμερα και το Αύριο» (Καπέλλος Σωτήρης, Πρόεδρος του ΣΕΦ)

– «Ο ρόλος του ΦΟΣΔΑ στην ανάκτηση ενέργειας από τα στερεά απόβλητα» (Γεράνης Μιχάλης,  Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας)

– «Εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου Περιβαλλοντικών Επιθεωρήσεων σε έργα ΑΠΕ» (Δρ Σοφία Χριστοφόρου, Χημικός Μηχανικός, Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος, Προϊσταμένη Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας – Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών & Ελεγκτών ΥΠΕΝ – Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος – Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος).

NEWSLETTER