Μία σημαντική επιστημονική ημερίδα με την συμμετοχή καθηγητών και επιστημόνων από Ελλάδα & Ιταλία, διοργανώνεται από την ERGOCAD, με αφορμή το 16ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο... Ημερίδα για τον έλεγχο και τις ενισχύσεις κτιρίων από φέρουσα τοιχοποιία – Συμμετοχές επιστημόνων από Ελλάδα & Ιταλία

Μία σημαντική επιστημονική ημερίδα με την συμμετοχή καθηγητών και επιστημόνων από Ελλάδα & Ιταλία, διοργανώνεται από την ERGOCAD, με αφορμή το 16ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο αντισεισμικής μηχανικής, που γίνεται στην Θεσσαλονίκη. 

Ο έλεγχος και οι ενισχύσεις κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία, αποτελεί ένα από τα πιο σύνθετα κεφάλαια στον τομέα της αντισεισμικής μηχανικής. Στην ημερίδα της ERGOCAD, θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις στον τομέα αυτό, με ομιλίες από κορυφαίους καθηγητές και επιστήμονες μηχανικούς. Μεταξύ άλλων θα αναφερθούν οι αλλαγές στην νομοθεσία των ευρωκωδίκων (2020), τα πλεονεκτήματα από τη χρήση μη γραμμικών αναλύσεων (pushover), νέες μέθοδοι ενίσχυσης με καινοτόμα προϊόντα καθώς ο τρόπος με τον οποίο τα παραπάνω στοιχεία εφαρμόζονται στο πρόγραμμα για  στατικές μελέτες 3muri. Η ημερίδα αυτή θα λάβει χώρα στο συνεδριακό χώρο του Porto Palace στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 17:30, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι της ERGOCAD στο youtube (χρειάζεται να γίνει εγγραφή στο κανάλι της ERGOCAD και να βάλετε υπενθύμιση) . Πληροφορίες στο 2114112620. www.ergocad.eu

Για το πρόγραμμα της ημερίδας, τα ονόματα των βασικών ομιλητών καθώς και για να δηλώσετε συμμετοχή είτε για να παρευρεθείτε στην ημερίδα, είτε για να κάνετε εγγραφή στην ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της ERGOCAD, επιλέξτε το σύνδεσμο εδώ.

Συμμετοχές

Σημειώνεται ότι μεταξύ των σημαντικών ομιλητών είναι και οι Sergio Lagomarsino και Στέφανος Δρίτσος.

Ο Sergio Lagomarsino είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καθηγητές της αντισεισμικής μηχανικής στην Ιταλία και ένας από του συντάκτες της νέας γενιάς των ευρωκωδίκων.

Αντίστοιχα ο Στέφανος Δρίτσος είναι ένας από τους πιο παλιούς αλλά εν ενεργεία καθηγητές στον τομέα των ενισχύσεων και ένας από τους συντάκτες του νέου κανονισμού για κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία.

*Η συμμετοχή είναι δωρεάν.