Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους»,... Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών – Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοση

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους», που θα πραγματοποιηθεί στην Μύκονο, 29 και 30 Ιουνίου 2018.

«Η χρήση μεθόδων μαθηματικών και φυσικών (εργαστηριακών) προσομοιωμάτων έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα κατά τον σχεδιασμό λιμενικών έργων και έργων ακτομηχανικής, τονίζεται σε ανακοίνωση. Είναι όμως γνωστά τα όρια των μεθόδων αυτών και οι αδυναμίες τους να προσεγγίσουν με ακρίβεια την μόνη αλήθεια, την φύση. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες καλούνται να εγκρίνουν την κατασκευή των έργων βασιζόμενες στις προβλέψεις τους.

Κρίθηκε συνεπώς επίκαιρο και σκόπιμο να οργανωθεί το παρόν πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα κατασκευασθέντα έργα, θα σχολιαστούν οι προβλέψεις από την μαθηματική ή φυσική προσομοίωση τους και θα συγκριθούν με την μετακατασκευαστική απόδοση τους, με την πραγματικότητα. Από την συζήτηση αναμένεται να προκύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για όλους και τις υπηρεσίες».

Απευθύνεται στους ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα λιμενικά έργα και τα έργα ακτομηχανικής, τους οποίους και προσκαλεί να παρουσιάσουν το έργο και τις εμπειρίες τους.

Θεματικές ενότητες:

  • Λιμενικά έργα: Παρουσίαση προβλέψεων με αναλυτικές μεθόδους ή με μαθηματική ή φυσική προσομοίωση και σύγκριση με παρατηρήσεις μετά την κατασκευή των έργων.
  • Έργα ακτομηχανικής: Παρουσίαση προβλέψεων με αναλυτικές μεθόδους ή με μαθηματική ή φυσική προσομοίωση και σύγκριση με παρατηρήσεις μετά την κατασκευή των έργων.

Πληροφορίες: Τηλ. 210 – 772-2375, 2351, email: c.moutzouris@gmail.com

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας