Νέα παράταση, έως την 1η Οκτωβρίου 2019, παίρνει η κτηματογράφηση οκτώ περιοχών της Νοτιοανατολικής Αττικής και για τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης. Στην Αττική πρόκειται... Παράταση υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο

Νέα παράταση, έως την 1η Οκτωβρίου 2019, παίρνει η κτηματογράφηση οκτώ περιοχών της Νοτιοανατολικής Αττικής και για τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης.

Στην Αττική πρόκειται για τις περιοχές Αναβύσσου, Καλυβίων Θορικού, Κερατέας, Λαυρεωτικής, Αγίου Κωνσταντίνου, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά, που ξεκίνησαν να κτημαχογραφούνχαι το 2008, αλλά λόγω σοβαρών ζητημάτων (που σχετίζονται με τις διεκδικήσεις του Δημοσίου στην περιοχή) έχει κατατεθεί πολύ μεγάλος αριθμός αντιρρήσεων.

Η νέα προθεσμία ισχύει όχι μόνο για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων, αλλά και για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων

Στη Θεσσαλονίκη έως τις 26 Οκτωβρίου παρατείνεται, έπειτα από απόφαση της Ελληνικό Κτηματολόγιο, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού και ειδικότερα για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων:

α) Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας του Καλλικρατικού Δήμου Δέλτα,

β) Καβαλλαρίου και Λαγυνών του Καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά, γ) Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου και Γέφυρας του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκηδόνος και Λητής, Νεοχωρούδας και

δ) Πενταλόφου του Καλλικρατικού Δήμου Ωραιοκάστρου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό Δημόσιο λήγει στις 11 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως επισημαίνεται από την Ελληνικό Κτηματολόγιο, η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες θα περιέλθουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας