Ξέσπασε πόλεμος για τις ευθύνες μετά την πτώση της γέφυρας στην Καβάλα. Περιφέρεια και δήμος αποφάσισαν από κοινού τρία βήματα τα οποία είναι:  1)...

Ξέσπασε πόλεμος για τις ευθύνες μετά την πτώση της γέφυρας στην Καβάλα. Περιφέρεια και δήμος αποφάσισαν από κοινού τρία βήματα τα οποία είναι:  1) Nα συσταθεί μία επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων και όχι αιρετών, με κοινή απόφαση της Περιφέρειας και του Δήμου. Η Επιτροπή αυτή, θα καταγράψει το ιστορικό του τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από το παραδοσιακό ναυπηγείο (καρνάγιο) μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες του παλιού νοσοκομείου, στη γέφυρα δηλαδή, όπου σημειώθηκε η καθίζηση του οδοστρώματος και το οποίο ιδιοκτησιακά, όπως είπε ο περιφερειάρχης, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Θα διερευνήσει η Επιτροπή τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, τη συντήρησή του, τα χαρακτηριστικά της παραλαβής του, για το χρονικό διάστημα μέχρι την υποχώρηση του τμήματος της γέφυρας. 2) Να ζητηθεί από το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, να πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της καθίζησης του οδοστρώματος. 3)  Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά, θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες στατικής επάρκειας της γέφυρας και αποκατάστασης της ζημιάς, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Στο μεταξύ δριμύτατη επίθεση στην δήμαρχο Καβάλας καθώς και στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, για τις δηλώσεις τους και τους χειρισμούς τους αναφορικά με το ζήτημα της κατάρρευσης της γέφυρας στο Παλαιό Νοσοκομείο, εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας. Ανάμεσα στα άλλα επισημαίνεται ότι εκ του νόμου η συντήρηση της γέφυρας ανήκει στον δήμο και όχι στο δημόσιο και τονίζεται ότι θα αναζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.

Παράλληλα η Εισαγγελία Καβάλας διέταξε έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας