Την κοινή θέση όλων των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων να διατηρήσει η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων την αυτονομία της θα «μεταφέρει» την...

Την κοινή θέση όλων των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων να διατηρήσει η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων την αυτονομία της θα «μεταφέρει» την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 , στην Αθήνα, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Βάμβουκας θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, για το σημαντικό ζήτημα του καθορισμού των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη και την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ ως ενός εξ’ αυτών.

Το θέμα των φορέων διαχείρισης απασχολεί έντονα την αυτοδιοίκηση σε όλη την Κρήτη, δεδομένου ότι μέχρι τις 19 Ιανουαρίου θα πρέπει όλοι οι δήμοι του νησιού να αποφασίσουν σε ποιο φορέα διαχείρισης θα πρέπει να ενταχθούν.

Η τάση που επικρατεί στο νησί είναι να δημιουργηθούν δύο ΦΟΣΔΑ, (η ΔΕΔΙΣΑ και ο ΕΣΔΑΚ), ωστόσο υπάρχουν φωνές που ζητούν τη δημιουργία ακόμη ενός φορέα διαχείρισης.

Σε περίπτωση που μέχρι τις 19 Ιανουαρίου οι δήμοι δεν θα έχουν λάβει τις τελικές αποφάσεις τους, η ευθύνη περνά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το αρμόδιο υπουργείο.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας